USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Резнікова заявили, що РФ втратила перевагу в артилерії

Одна гармата 155-мм калібру замінює як мінімум три-чотири гармати 152-мм калібру
ЗСУ воїни артилерія
Джерело: відкриті джерела

Росія втратила перевагу в артилерії на полі бою через ширше застосування Збройними силами України 155-го калібру. Про це заступник міністра оборони Володимир Гаврилов повідомив "Укрінформу".

"Коли ми почали збільшувати кількість стволів 155-го калібру шляхом матеріально-технічної допомоги, фактично кожні 100 стволів – це те ж саме що 300–400 стволів 152-го калібру. І фактично ми на сьогодні збалансовані з російською артилерією за рахунок кращої якості нашої артилерії, більш точної, більш надійної, більш сучасної. І цей баланс є дуже стратегічно важливим. Росія втратила перевагу в артилерії, як вона починала цю війну, хоча має більше стволів, зі складів щось добирають, але перспектив у них на цьому фактично дуже мало", – зазначив Гаврилов.

Він нагадав, що на початку повномасштабного вторгнення Україна дуже поступалась РФ у кількості артилерії та боєприпасів, тому через кілька тижнів після початку війни почала думати про поступовий перехід до нових систем калібру 155 мм.

"Якщо по нормативах радянських, то для того, щоб вразити один об’єкт калібром 152 мм, ти маєш витратити від 9 до 12 боєприпасів, то по нормативах 155-го калібру – максимум три. Від цього виходить, що одна гармата 155-го калібру замінює як мінімум три-чотири гармати 152-го калібру", – додав Гаврилов.

Раніше повідомлялося, що до кінця року Україна почне виготовляти артилерійські снаряди 155-мм стандарту НАТО.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині