USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

До кінця року Україна почне виготовляти артилерійські снаряди 155-мм стандарту НАТО, – Камишін

За рік до повномасштабного вторгнення Україна взагалі не виготовляла снарядів
Камишін
Олександр Камишін
Джерело: відкриті джерела

У липні Україна виробила вдвічі більше мінометних та артилерійських боєприпасів, ніж за весь минулий рік. До кінця року країна вироблятиме 155-мм боєприпаси стандарту НАТО, повідомив міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін в інтерв’ю The Wall Street Journal.

Міністр розповів, що результати виробництва снарядів за липень свідчать про те, як мало Україна випускала боєприпасів раніше.

"Щоб виготовляти достатньо боєприпасів для задоволення поточних потреб, знадобиться не один рік. За рік до вторгнення Україна взагалі не виготовляла снарядів. Наразі виробництво розосереджене по країні та за її межами", – сказав чиновник.

І додав, що кінця року Україна вироблятиме 155-мм боєприпаси стандарту НАТО та продовжуватиме виробництво радянських калібрів 152 мм та 122 мм.

Крім того, за словами Камишіна, оборонна промисловість України може послужити двигуном відновлення економіки та убезпечити її після закінчення війни.

В Україні запустять дворічний експеримент із виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів до безпілотників

Кабінет міністрів України на засіданні 21 липня ухвалив постанову про запуск масового виробництва боєприпасів для безпілотних літальних апаратів. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Уряд дав старт масовому виробництву в Україні боєприпасів для БПЛА. Ми вже досягли значних результатів у кількості БПЛА вітчизняного виробництва на фронті. Але з їхнім збільшенням зростає і потреба в боєприпасах", – заявив політик.

Як відомо, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, на озброєнні в українських захисників уже перебувають понад 20 нових дронів, які розробили вітчизняні виробники, зібрані під егідою стартапу Міноборони.

Новини за темою: В Україні вироблятимуть власні далекобійні ракети з дальністю ураження до тисячі кілометрів, – Резніков
Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот