USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Полтаві затримали лідера фейкового "народовладдя", який закликав до захоплення урядових установ України

Через повідомлення в соцмережах зловмисник намагався залучити громадян приєднатись до незаконної установи
СБУ_2
Джерело: СБУ

В Полтаві Служба безпеки України затримала чоловіка, який хотів створити псевдодержавне утворення на території обласного центру. Про це інформує пресслужба СБУ.

"Зловмисник позиціонував себе як лідер так званого "народовладдя" і займався створенням фейкового "самоврядування" у місті. Незаконну інституцію назвав "радою територіальної громади" і навіть замовив печатку для псевдоустанови", – йдеться в повідомленні. 

Через сторінку в соцмережах чоловік закликав громадян приєднуватися до його "об’єднання" і створювати нові "громади" для насильницького захоплення державної влади в Україні.

Новини за темою: СБУ ліквідувала мережу ботоферм, яка працювала на дестабілізацію ситуації в Україні

Співучасникам справи фігурант обіцяв "посади" у складі фейкової установи.

За даними Служби безпеки України, у власноруч записаних відеокоментарях зловмисник регулярно повторював кремлівські наративи, в яких збройну агресію РФ називав "громадянською війною в Україні". Також зловмисник публічно заперечував чинний конституційний лад України.

Раніше

В цьому місяці СБУ також затримала ще двох поплічників агресора під час стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківської області.

Зловмисниками виявились знайомі між собою чоловік та жінка з Вовчанська, які приховано збирали інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони у прикордонному районі.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали