USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Міноборони назвали 10 унікальних фактів про українську визвольну війну

Наша армія - це сукупність безстрашних феноменів та безпрецедентних парадоксів
ЗСУ
Джерело: скріншот

До 500 днів війни заступниця міністра оборони Ганна Маляр назвала 10 унікальних фактів про визвольну боротьбу нашої країни. За її словами, українська армія - це сукупність безстрашних феноменів та безпрецедентних парадоксів.

Факт 1. Такого досвіду немає у жодній сучасній армії світу

500 днів + 8 років реального бойового досвіду: жодна сучасна армія світу  не була задіяна у війні такої високої інтенсивності. Війна, яку розв’язала Росія в Україні, стала наймасштабнішим конфліктом в Європі з часів Другої світової війни.

Факт 2. Перша війна безпілотників

Цю війну можна впевнено вважати “першою війною безпілотників”. Насиченість бойових підрозділів ЗСУ безпілотними літальними апаратами не має аналогів в світі. Безпілотні повітряні, наземні та водні апарати інтегровані в кожен етап бойових дій.

Україна першою в світі почала широко застосовувати ударні квадрокоптери і FPV-дрони.

Факт 3. Поєднання нових підходів у роботі ППО

Протиповітряна оборона України вперше в світі обʼєднала і ефективно використовує новітні західні та радянські системи, винищувальну авіацію і мобільні групи з ПЗРК.

Факт 4. Спростування фундаментальних постулатів про наступ

Наступальні дії ЗСУ спростували один з фундаментальних постулатів воєнної науки про необхідність чисельної (у 3-5 разів) переваги у живій силі та озброєнні під час наступу.

Новини за темою: Ми повинні зупинити російське зло. 500 днів великої війни у цитатах та цифрах

Українська армія наступає і звільняє землі в умовах повної переваги противника - як в озброєнні, так і в кількості особового складу.

Факт 5. Жінки на передовій

5 тисяч жінок на лінії вогню з-понад 42 тисяч жінок у ЗСУ.

Факт 6. Перша в світі система допомоги пораненим

Створено унікальну систему надання допомоги пораненим, якої нема ніде в світі, - Єдиний медичний простір.

Це об‘єднання військових та цивільних медичних закладів та спеціально розроблена система логістики, яка охоплює всю територію держави та використовує всі види транспорту.

Результат - до 82% поранених українських військових після відновлення повертаються у стрій.

80% поранених упродовж так званої золотої години отримують належну допомогу.

Новини за темою: На Бахмутському напрямку ЗСУ наступають, є просування, - Маляр

Смертність військових на етапі евакуації максимально зменшилась.

Факт 7. Зменшення втрат під час наступу

Професійне та ретельне планування наступальних операцій нашим командуванням має наслідком унікальний факт – наступаюча сторона несе значно менші втрати, ніж та, що знаходиться в обороні.

Факт 8. Знищення гіперзвукової ракети

Українські військові вперше збили гіперзвукову російську ракету Кинджал. Ворожа ціль була знищена за допомогою зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Факт 9. Логістика

"Піхота виграє битви, логістика виграє війни",- Джон Першинг, генерал армії США часів Першої світової.

Новини за темою: Касетні боєприпаси та багато іншого. США оголосили новий пакет допомоги Україні

Наш фронт, попри величезну протяжність та збільшення армії на сотні тисяч осіб, стабільно поповнюється харчами, пальним, технікою, зброєю й боєприпасами. Логістику грамотно оптимізовано з урахуванням загроз авіаційних та ракетних ударів.

Факт 10. ІТ-рішення для армії

"Цифра-зброя". Протягом 500 днів війни впровпджено ІТ-рішення для управління боєм, операцією та їх всебічним забезпеченням:

▪️бойова система управління тактичної ланки "Кропива",

▪️платформа з ситуаційної обізнаності Delta,

▪️cервіс підтримки логістичних операцій НАТО "LOGFAS",

▪️проєкт "Очі".

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16