USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На Бахмутському напрямку ЗСУ наступають, є просування, - Маляр

Водночас захисники продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках
ЗСУ_11

Позиції ЗСУ у Донецькій області. Весна 2023 року

Джерело: Уніан

На Бахмутському напрямку на південному фланзі довкола Бахмута воїни Збройних сил України сьогодні, 12 липня, наступали. Є просування, розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"Зараз наші оборонці закріплюються на зайнятих рубежах", - сказала Маляр.

Також Сили оборони України стримували наступ російських військ на Куп’янському, Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Успішно. Ворог не просунувся, тривають важкі бої.

Південь України

Водночас захисники продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках.
Військові виконують чимало задач, спрямованих на ослаблення ворога та відпрацювання обстановки до подальших дій.

"За останні тижні наші оборонці на півдні суттєво підірвали наступальні та оборонні спроможності ворога. Так, через знищення великої кількості складів з боєприпасами, кількість ворожих обстрілів зараз знизилась", - додала заступниця.

Нагадаємо, на початку липня на Бахмутському напрямку ситуація була вкрай загостреною.

ЗСУ контратакують

Також українські військові в ході контрнаступальних операцій з початку літа і станом на 10 липня деокупували майже стільки ж території, скільки російські війська захопили більш як за шість місяців. Про це йдеться у звіті ISW.

Тоді українські війська вели контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту: на Бахмутському, Бердянському (межа Донецької і Запорізької областей) та Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямках. 

Раніше в ISW повідомляли, що українські війська досягли локальних успіхів під час контратак на заході Запорізької області, однак росіяни продовжують оборонятися відповідно до обґрунтованої тактичної оборонної доктрини.

За даними аналітиків, російські війська відреагували на початок українських контрнаступальних операцій на заході Запорізької області згідно з усталеною російською доктриною, яка передбачає, що перший ешелон військ відбиває або сповільнює атакувальні сили за допомогою мінних полів, укріплень і опорних пунктів, а другий ешелон військ контратакує.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму