USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У драмтеарті Чернігова, куди вчора влучила ракета окупантів, не було ніякої виставки, – ОВА

Слідчі з'ясовують обставини інциденту
Триденна жалоба у Чернігові
Джерело: відкриті джерела

У драмтеатрі Чернігова, куди вчора поцілила російська ракета, проходив закритий захід. Тобто виставки дронів там не було, розповів в ефірі телемарафону очільник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

Він заявив, що організатори заходу дійсно зверталися з листом про проведення події.

"Організатори звернулися з листом, що вони будуть проводити закриту зустріч представників бізнесу і волонтерів. Попросили нас забезпечити охорону громадського порядку та медичне чергування. Цей захід не передбачав залучення глядачів. Зараз по цьому питанню тривають слідчі дії, слідчі встановлять всі обставити", – додав Чаус.

Він наголосив, що сторонніх відвідувачів у драмтеатрі Чернігова у момент удару не було. А більшість постраждалих – це люди, що знаходилися поблизу будівлі.

"Спрацював сигнал повітряної тривоги, організатори і учасники спустилися в укриття, перебували там до завершення повітряної тривоги. Тобто вони були в укритті, коли в театр прилетіла ракета. Серед учасників дуже мало постраждалих. Більшість постраждалих – це саме люди, які заходилися і проходили поруч, проїжджали на транспорті", – уточнив голова ОВА.

Новини за темою: Наслідки ракетної атаки по Чернігову: Понад півтори сотні постраждалих, семеро загиблих

Нагадаємо, після удару по Чернігову в мережі вибухнув гучний скандал. Люди звинувачували організаторів заходу "Проєкт Victory Drones" в тому, що саме через їх публічне оголошення про проведення події, окупанти поцілили у драмтеатр.

Зазначимо, що в анонсі заходу співорганізатори зустрічі Dignitas Fund не вказували місця його проведення.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням