USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Дніпрі затримали посадовця УЗ: Передавав ФСБ дані про рух військової техніки ЗСУ

Насамперед зловмисник намагався отримати максимум інформації щодо переправлення на фронт бойових машин "Бредлі" та танків "Леопард"
колаборант_1
Затримання зрадника
Джерело: Telegram СБУ

У Дніпрі затримали співробітника "Укрзалізниці", який передавав ФСБ РФ дані про рух підрозділів і техніки ЗСУ. За даними слідства, підозрюваний – працівник УЗ добровільно погодився на співпрацю зі спецслужбами ФСБ. 

За вказівками куратора, "залізничник" збирав та передавав інформацію про логістичні маршрути руху залізницею підрозділів українських захисників та військової техніки.

"Крім цього, чоловік "злив" координати базування трьох військових частин ЗСУ. Розвіддані надсилав ворогу через Telegram у вигляді фотознімків і текстових повідомлень. Під час обшуку за місцем проживання та роботи чоловіка правоохоронці вилучили мобільні телефони, які підтверджують збір та передачу інформації", – йдеться у повідомленні.

Крім того, фігуранта цікавили розвіддані про кількість і тип озброєння, яке доставляють залізним сполученням.

Для цього російський агент фіксував місце і час проходження військових ешелонів, а також намагався дізнатися про їхній маршрут із зупинками та пунктами призначення.

Насамперед зловмисник намагався отримати максимум інформації щодо переправлення на фронт бойових машин "Бредлі" та танків "Леопард".

"За наявними даними, розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки повітряних ударів по залізничних об’єктах регіону. Так загарбники сподівалися порушити логістику постачання озброєння та боєприпасів для ЗСУ. Однак співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили ворожого агента, задокументували злочинні дії і затримали його у власному помешканні", – додали правоохоронці.

Як встановило розслідування, посадовця дистанційно завербувала ФСБ влітку минулого року.

Наразі колаборант перебуває під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Зрадники

Правоохоронці викрили пособника РФ, який співпрацював із російськими військовими під час окупації правобережної частини Херсона. Напередодні деокупації міста зловмисник допомагав загарбникам втікати від контрнаступу ЗСУ. Тепер йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. 

Зловмисником виявився 44-річний херсонець, який з початку повномасштабного вторгнення РФ підтримав окупантів.

Аби допомогти ворогу, фігурант "зливав" дані про власників човнів та катерів у місті, а потім приходив до них з озброєними окупантами, які відбирали у людей плавзасоби.

Раніше ми повідомляли, що реальний термін ув’язнення отримав учасник агентурної мережі ФСБ, яка діяла у Харківській та Донецькій областях. Фігурант використовував посвідчення журналіста, щоб збирати розвіддані про Сили оборони та коригувати повітряні удари агресора по регіонах.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат