USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Допоміг окупантам втекти від контрнаступу ЗСУ у Херсоні: Поплічника РФ затримали

Чоловік намагався сховатися від правосуддя на території Миколаївської області
СБУ затримала поплічника РФ, який допоміг окупантам втекти від контрнаступу ЗСУ у Херсоні
СБУ затримала поплічника РФ, який допоміг окупантам втекти від контрнаступу ЗСУ у Херсоні
Джерело: СБУ

Правоохоронці викрили пособника РФ, який співпрацював із російськими військовими під час окупації правобережної частини Херсона. Напередодні деокупації міста зловмисник допомагав загарбникам втікати від контрнаступу ЗСУ. Тепер йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Про це повідомили у Службі безпеки України.

Зловмисником виявився 44-річний херсонець, який з початку повномасштабного вторгнення РФ підтримав окупантів.

Аби допомогти ворогу, фігурант "зливав" дані про власників човнів та катерів у місті, а потім приходив до них з озброєними окупантами, які відбирали у людей плавзасоби.

"Також задокументовано факт прямого зламу рашистами гаража із моторними човнами та їх викрадення. За даними слідства, "конфісковані" плавзасоби вони позначали літерою "Z" та використовували для переправлення своїх військ та представників окупаційних органів на лівобережну частину області", – розповіли у спецслужбі.

У відомстві зазначили, що, тікаючи від українських захисників, окупанти не забрали з собою свого поплічника, тому він виїхав до родичів у Миколаївську область, де намагався сховатися від правосуддя. Втім, співробітники СБУ встановили місцезнаходження фігуранта і затримали його.

СБУ затримала поплічника РФ, який допоміг окупантам втекти від контрнаступу ЗСУ у Херсоні
Джерело: СБУ

"На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору)", – йдеться в дописі.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми повідомляли, що реальний термін ув’язнення отримав учасник агентурної мережі ФСБ, яка діяла у Харківській та Донецькій областях. Фігурант використовував посвідчення журналіста, щоб збирати розвіддані про Сили оборони та коригувати повітряні удари агресора по регіонах.

Читайте також:
Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові "перемоги" до свят, – Плетенчук
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
Інформатор вагнерівців шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Поплічника ворога затримала СБУ Інформатор вагнерівців шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Поплічника ворога затримала СБУ
Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка