USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Бахмуті окупанти перейшли до "сирійського" сценарію випаленої землі, – Сирський

Ворог продовжує знищувати будинки ракетами та артилерією
Бахмут_1
Джерело: (с) Андрій Дубчак

Російські війська в Бахмуті перейшли до "сирійського" сценарію випаленої землі, продовжуючи знищувати будинки ракетами й артилерією. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

"Бої мають жорсткий характер з обох сторін. Ворог перейшов до так званої "сирійської" тактики випаленої землі. Знищує будівлі та позиції ударами авіації та вогнем артилерії. Оборона Бахмута триває. Ситуація складна, але контрольована", – заявив генерал.

При цьому він зазначив, що українські військові виснажили вагнерівців, тож ворог змушений зараз залучати до боїв за Бахмут спецпризначенців і десантно-штурмові підрозділи.

Ситуація в Бахмуті, за даними Генштабу

У районі міста ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, тривають запеклі бої.

Минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі на схід від населеного пункту Богданівка та біля Хромового. Підрозділи Сил оборони відбили понад 30 ворожих атак на зазначеній ділянці фронту.

Водночас аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що РФ перекинула до Бахмута підрозділи ВДВ і за вчорашній день домоглася незначних успіхів на півдні міста.

Раніше

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін продасть можливу окупацію Бахмута як перемогу Заходу, населенню РФ, КНР та Ірану.

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову