USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Якщо Бахмут впаде, то Путін продасть цю перемогу Заходу, росіянам, Китаю та Ірану: Головне з інтерв'ю Зеленського для AP

Зеленський вже запросив китайського лідера Сі Цзіньпіна до України
Володимир Зеленський суворий
Джерело: Уніан

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін продасть можливу окупацію Бахмута як перемогу Заходу, населенню РФ, КНР та Ірану. Про це він повідомив в інтерв'ю агентству Associated Press.

Розповідаємо про головне з інтерв'ю глави держави у потязі Суми – Київ.

1. Якщо Україна не виграє затяжну битву в Бахмуті, Росія може почати заручатися міжнародною підтримкою угоди, яка може вимагати від України неприйнятних компромісів.

Якщо Бахмут впаде, Путін "продасть цю перемогу Заходу, суспільству, Китаю, Ірану", сказав Зеленський.

Президент заявив, що у разі поразки України в Бахмуті розпочнеться тиск на Київ – як з боку міжнародної спільноти, так і всередині країни.

"Наше суспільство відчуватиме втому. Наше суспільство підштовхуватиме мене до компромісу з ними", – додав український лідер.

"Коментарі Зеленського були визнанням того, що поразка у семимісячній битві за Бахмут буде скоріше дорогою політичною поразкою, ніж тактичною", – коментує AP.

2. Якщо США перестануть надавати допомогу Україні, вона не переможе.

Зеленський, як пише AP, побоюється, що на війну можуть вплинути політичні зміни у Вашингтоні.

"США дійсно розуміють, що якщо вони перестануть нам допомагати, ми не переможемо", – сказав президент, відповідаючи на запитання, чого чекати, якщо до влади прийдуть республіканці, які вимагають перегляду допомоги Києву.

3. Президент Зеленський запросив китайського лідера Сі Цзіньпіна до України. Глава держави заявив, що готовий бачити його та говорити з ним.

4. Україна переможе завдяки "маленьким перемогам" проти "дуже великої країни, великого ворога, великої армії, але армії із маленькими серцями".

Читайте також:
З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW
США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg
Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters
Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ