USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Росія почала кидати до Бахмута елітні підрозділи, – Череватий

09.04.2023 14:45 243
Окупантів почали доукомплектовувати елітними підрозділами, зокрема – десантниками
російські солдати
Джерело: відкриті джерела

Росія почала перекидати до Бахмута елітні підрозділи, зокрема, десантників через величезні втрати серед вагнерівців.  

Про це розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого в ефірі національного телемарафону. 

"Це не підсилення. "Вагнер" зазнає дуже великих втрат, тому змушений підтягувати додаткові підрозділи регулярного війська – десантників і мотострілків для того, щоб поповнити угруповання на цьому напрямку", – зазначив він.

За словами Череватого, російські підрозділи десантників вже також встигли зазнати втрат у Бахмуті. Їх доукомплектували мобілізованими.

РФ формує спеціалізовані ротні підрозділи "Штурм Z"

Російське військове командування створює спеціалізовані підрозділи "Штурм Z" розміром із роту в складі ключових формувань армії, що беруть участь у війні проти України. Йдеться про росіян, "навчених" воювати в міських умовах, розповіли аналітики ISW.

Експерти відзначили, що офіцер запасу оприлюднив документ, в якому детально описується набір особового складу для формування нових рот "Штурм Z" у складі 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу і 1-го армійського корпусу збройних сил так званої "ДНР".

"Кожна рота "Штурм Z" створюється за межами звичайної структури армійських підрозділів і, вочевидь, формується з нещодавно призваних резервістів і певним чином приєднується до наявних російських полків і бригад, а не додає додаткові сили або забезпечує спеціалізовану підготовку фронтових рот, що вже існують", – йдеться в аналітичному звіті.

Роти "Штурм Z" призначені для ведення міських бойових дій або операцій у складних географічних районах з метою захоплення важливих і стратегічних об'єктів, таких як опорні пункти, командні пункти і вузли зв'язку. Кожна рота налічує 100 осіб, розбита на чотири групи захоплення (по 10 осіб), чотири групи вогневої підтримки (по 10 осіб), командний елемент роти (2 особи), інженерно-саперну групу (5 осіб), розвідувальну групу (8 осіб), групу медичної евакуації (3 особи) та екіпаж БПЛА (2 особи)

Такі роти, ймовірно, будуть в першу чергу розгорнуті вздовж лінії фронту Авдіївка – Донецьк, де підрозділи Південного військового округу беруть активну участь у безперервних безуспішних наступальних операціях. Але, зважаючи на незадовільний стан ще більшої кількості спеціальних російських підрозділів, малоймовірно, що використання цих формувань надасть російським військам на цій ділянці фронту значну наступальну перевагу.

Україна готує для контрнаступу 40 тисяч бійців 

Україна готує 40 тисяч бійців штурмової бригади для весняного контрнаступу. Про це повідомляє Reuters.

Нові бригади, сформовані МВС, будуть битися разом з частинами регулярної армії, посиленими новими західними бойовими танками, і тисячами нових солдатів, навчених союзними арміями за межами України.

Бригади матимуть назви: "Ураган"," Спартанець"," Червона Калина", "Рубіж", "Лють", "Азов" і "Кара-Даг" (гора в Криму).

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив агентству, що, на його думку, Україна як і раніше володіє значним мобілізаційним потенціалом і що серед рекрутів є жінки, люди без військового досвіду, а також колишні поліцейські і військовослужбовці.

У США очікують український контрнаступ найближчими тижнями 

Сполучені Штати Америки вважають, що Україна розпочне свій весняний контрнаступ вже найближчими тижнями. Про це заявила постійний представник США при НАТО Джуліанн Сміт, передає "Укрінформ".

"Ми очікуємо, що українці будуть просуватися або розпочнуть власний весняний наступ найближчими тижнями", – зазначила чиновниця.

При цьому вона уточнила, що саме українська сторона визначає час та тактику дій щодо контрнаступу.

Крім того, зазначається, що росіяни теж зараз намагаються розпочати власний наступ.

"Але схоже, що Росія зараз не має нічого конкретного, що дало б їй надію з точки зору значних перемог на полі бою", – додала Сміт.

Резніков анонсував контрнаступ ЗСУ і назвав попередні терміни

Українська армія готується до контрнаступу, який має розпочатися вже у квітні – травні. Терміни удару ЗСУ залежать від погодних умов. Про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю ERR.

На запитання журналіста, коли можна буде побачити західні танки Leopard на українському фронті, він сказав: "Ви побачите їх у контратаці за рішенням нашого Генштабу. Уже планується за кількома напрямками. Це залежить від того, який момент є найбільш відповідним, як вони вирішать. Також усе залежить від погодних умов. Навесні наша земля дуже волога. Думаю, у квітні – травні ми їх побачимо".

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку