USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Три російських винищувачі Су-34 вчора могли збити із ЗРК Patriot, – деталі операції

У Повітряних силах натякнули, що російські Су-34 збили з Patriot
Patriot
ЗРК Patriot
Джерело: Володимир Зеленський

Командування Повітряних сил ЗСУ натякає, що три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 вчора, 22 грудня,  могли збити із зенітно-ракетного комплексу Patriot. 

Вчора ввечері Олещук опублікував скриншот з російських пропагандистських ЗМІ з висловлюванням диктатора Володимира Путіна, який рік тому заявляв, що нібито Росія "пощелкает" системи Patriot.

"Збіг? Не думаю", – написав командувач Повітряних сил ЗСУ.

Джерело: відкриті джерела

Натякнув, що три Су-34 українські захисники знищили з Patriot, і Юрій Ігнат. Він опублікував пост у Facebook та додав до нього фото пускової установки американського ЗРК.

"Відчув ще вчора, що моє свято наближається", – написав Ігнат.

Джерело: відкриті джерела

Витончена операція

Знищення українськими військовими трьох винищувачів-бомбардувальників Су-34 російських окупантів стала блискучою операцією Сил оборони. Пілоти ворожих літаків знахабніли та намагалися підлетіти ближче для задання ударів по бійцях ЗСУ. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Полковник зауважив, що пілотів російських "СУшок" українським захисникам вдалося застати зненацька, після чого "операція відбувалася блискавично і витончено".

"Росіяни знахабніли, підлетіли ближче, намагалися вдарити керованими авіабомбами на більшу глибину оборони наших військ", – сказав він.

Як розповів Ігнат, 500-кг КАБи можуть летіти 20–25 км, проте "коли хочеться і руки чешуться завдати удару, то... треба підлетіти ближче".

"Вони ризикнули невдало. Сподіваємося, таких ризиків окупанти робитимуть більше", – додав спікер.

Також представник ПС зазначив, що подібне збиття літаків окупантів раніше було біля острова Зміїний, а також над російською Брянської областю. За його словами, ворог знахабнів знову, тобто "їх нічого не навчила брянська історія, одеські історії, де були теж перехоплені і Су-24, і Су-35.

"Відразу три "жирних" цілі українські військові знищували на початку російської агресії, коли ворог поводив себе нахабно, залітаючи фактично над українськими містами", – розповів він.

Також Ігнат вважає, що збиття трьох бортів ворога стало "топподією", і після цього росіяни тричі подумають, чи варто підлітати до українських кордонів

Новини за темою: Є припущення, що збитий росіянами свій Су-35, був втікачем, - військовий оглядач

Що цьому передувало

22 грудня українські захисники змогли знищити на півдні країни відразу три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34. Після цього спікер Повітряних сил Юрій Ігнат розповів про те, що це – одні з новітніх бортів на озброєнні армії РФ. За допомогою таких літаків окупанти завдають ударів авіаційними бомбами та ракетами.

Крім того, секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов зазначив, що наша ППО довго "полювала" за цими Су-34. У вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський заявив, що знищення ППО ЗСУ трьох Су-34 інтервентів є нагадуванням російським льотчикам, що Україна відповість кожному вбивці-окупанту.

Нагадаємо, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить приблизно понад 350 000 військових. Станом на 23 грудня на рахунку ЗСУ 330 збитих російських літаків та 324 гелікоптери. Ці цифри можуть значно примножитися, якщо Україна отримає винищувачі F-16, які за даними Інституту вивчення війни можуть надійти в Україну уже цього тижня.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську