USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Світоліна не змогла вийти у фінал Вімблдона-2023

Маркета Вондроушова обіграла Еліну Світоліну у двох сетах
Світоліна
Джерело: відкриті джерела

Українська тенісистка Еліна Світоліна (WTA 76) не змогла пробитися у фінал Вімблдона-2023, свідчать результати

У півфіналі українка у двох сетах поступилася представниці Чехії Маркеті Вондроушовій (WTA 42).

Еліна Світоліна (Україна) – Маркета Вондроушова (Чехія) – 3:6, 3:6

Це була шоста зустріч тенісисток. Рахунок став рівним, українка програла у трьох останніх поєдинках.

У фіналі Вімблдона-2023 Маркета зіграє проти переможниці матчу Аріна Соболенко – Онс Жабер.

Перебіг турніру

У дорозі до півфіналу українська тенісистка Еліна Світоліна перемогла колишню першу ракетку світу в одиночному розряді американку Вінус Вільямс, колишню першу ракетку світу в парному розряді бельгійку Елісе Мертенс, американку Софію Кенін, білоруску Вікторію Азарєнка (виступала під нейтральним прапором). 

11 липня, що у чвертьфіналі Вімблдону, Світоліна перемогла польську тенісистку Ігу Швьонтек, яка очолює рейтинг WTA, у трьох сетах - 7:5, 6:7 (5:7), 6:2 А чешська тенісистка Маркета Вондроушова у чвертьфінал перемогла американку Джессіку Пегулу.

Джерело: Тwitter Wimbledon

Еліна Світоліна зіграє у півфіналі турніру втретє у кар'єрі. У 2019 році українська тенісистка дійшла до півфіналу Вімблдону та Відкритого чемпіонату США.

Вімблдон-2023 — що це за змагання

Вімблдон, або Вімблдонський чемпіонат — найстаріший з тенісних турнірів, що збереглися досі, проводиться з 1877 року. Входить до четвірки турнірів Великого шолома, тобто найбільш значущих, і проводиться щороку в червні-липні на трав'яних кортах Всеанглійського клубу лаун-тенісу та крокету.

Єліна Світоліна. Кар'єра 

Світоліна раніше була першою ракеткою України, поки після народження доньки в жовтні 2022 року не зробила паузи у виступах на найвищому рівні. За кар'єру Світоліна заробила 21,89 млн доларів.

Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді