USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15
Втрати орків: 4 8 4 0 3 0 (+1740)
USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15

Стефанчук сумнівається, що наразі Рада зможе заборонити УПЦ МП

Спікер парламенту додав, що "поки відбувається внутрішня дискусія"
Руслан Стефанчук
Джерело: відкриті джерела

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук сумнівається, що в парламенті знайдуться необхідні 226 голосів для заборони діяльності Української православної церкви Московського патріархату, якщо такі законопроєкти будуть винесені на голосування. Про це він сказав в інтервʼю "Радіо Свобода".

"Парламент – це механізм, який ухвалює рішення колективно. І мені здається, що поки немає 226 голосів навколо такого важливого законодавчого акта. Виносити його в залу, провалювати для того, щоби просто потішити Російську Федерацію, просто безглуздо і юридично, і політично безвідповідально", – заявив Стефанчук.

Спікер парламенту додав, що хоче вірити, що побачить 226 голосів. Водночас, за його словами, "поки відбувається внутрішня дискусія, яка проходить не тільки всередині "Слуги народу", а зокрема в межах інших партій, які позиціюють себе як дуже патріотичні". 

Новини за темою: В УПЦ МП лишається ще близько 30 об'єктів Києво-Печерської лаври

Президент України призупинив громадянство 13 священників УПЦ МП

Раніше Володимир Зеленський призупинив громадянство 13 представників УПЦ МП. Зокрема, йдеться про митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана, якому СБУ вручило підозру у держзраді. За наявною інформацією, він є власником російського паспорта, а також про вікарія Тульчинської єпархії, єпископа Ладижинського Сергія, який є до Іонафана дуже близькою людиною.

Відповідне повідомлення про втрату громадянства зазначеними особами отримала Державна міграційна служба. Згідно з чинними правилами, надалі  вони можуть бути депортовані.

Додамо

З середини листопада минулого року СБУ проводить обшуки в єпархіях УПЦ Московського патріархату. Правоохоронці кажуть, що знаходять там заборонені предмети (зазвичай це російська література та російські настанови), зброю, а також допитують священнослужителів.

РНБО після численних випадків виявлення на обʼєктах Української православної церкви МП кремлівських агіток і поширення серед вірян антиукраїнських наративів ініціювала заборону повʼязаних із Росією релігійних організацій. Також складено два санкційних списки проти повʼязаних з цією церквою осіб.

2 грудня санкції застосували, зокрема проти намісника Києво-Печерської лаври Павла і ексдепутата Вадима Новінського, а також ще восьми церковних діячів. 

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що проти діячів УПЦ Московського патріархату, щодо яких викрито або буде викрито справу в роботі на Росію, вживатимуться відповідні заходи.

Читайте також:
В якомусь сенсі Вовчанськ перетворюється на Бахмут чи Мар'їнку, – глава поліції Харківщини В якомусь сенсі Вовчанськ перетворюється на Бахмут чи Мар'їнку, – глава поліції Харківщини
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
"Фортифікації побудували, але не так щільно": Влада про ситуацію в прикордонні Харківщини