USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

США збираються надати Україні танкові снаряди зі збідненим ураном, – WSJ

Білий дім все ще обговорює, чи надавати Україні іншу зброю, зокрема касетні боєприпаси
Снаряд APFSDS, що має наконечник зі збідненим ураном
Снаряд APFSDS, що має наконечник зі збідненим ураном
Джерело: відкриті джерела

Адміністрація президента США Джо Байдена після кількох тижнів внутрішніх дебатів має намір надати Україні танкові снаряди зі збідненим ураном. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на високопосадовця адміністрації.

Зазначається, що Пентагон хоче, щоб американські танки Abrams, передані Україні, були озброєні снарядами зі збідненим ураном, які регулярно використовуються армією Сполучених Штатів та дуже ефективні проти російських танків.

"Снаряд б'є, як товарний поїзд. Він дуже довгий та дуже щільний. Таким чином він спрямовує велику кількість кінетичної енергії на певну точку масиву ворожої броні", – пояснив військовий аналітик Rand Corporation Скотт Бостон.

Пропозиція обговорювалася в Білому домі, і деякі чиновники висловили стурбованість тим, що відправка снарядів може піддати Вашингтон критиці.

Крім того, Білий дім все ще обговорює, чи надавати Києву іншу зброю, зокрема касетні боєприпаси. Це прохання України підтримують деякі офіційні особи Пентагону. Чиновники Ради нацбезпеки та Держдепартаменту опираються наданню касетних боєприпасів.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням