USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

США – проти атак на російські НПЗ. Глава Пентагона порадив Україні обирати інші цілі

Сполучені Штати Америки уже не вперше закликають припинити атаки на російські НПЗ
Остін
Остін
Джерело: відкриті джерела

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін вважає, що українські удари по російських нафтопереробних заводах можуть мати наслідки для світової ситуації у сфері енергетики. Нашій країні нібито "вигідніше" атакувати інші цілі. Заяву глави Пентагона наводить Bloomberg.

"Ці удари можуть мати наслідки для світової енергетичної ситуації. Україні вигідніше атакувати тактичні та оперативні цілі, які можуть безпосередньо вплинути на поточну боротьбу", – заявив Остін під час засідання комітету Сенату у справах Збройних сил.

Таку заяву одразу розкритикував сенатор-республіканець Майк Коттон. За його словами, адміністрація президента Джо Байдена перешкоджає активним діям України з політичних причин.

"Мені здається, що адміністрація Байдена не хоче, щоб ціни на бензин зростали за рік виборів", – сказав сенатор.

Удари по російських НПЗ

Останнім часом на російських нафтопереробних заводах все частіше лунають вибухи. Росіяни скаржаться на атаки безпілотників. За такими ударами стоять українські захисники. Вони вже атакували НПЗ у низці регіонів, у тому числі в Татарстані, який знаходиться за понад тисячу кілометрів від кордону з нашою країною.

Представник НАТО в коментарі журналістам розповів, що такі атаки могли вивести з ладу понад 15% потужностей нафтопереробної галузі Росії.

Він також уточнював, що ремонт російських НПЗ після ударів може зайняти "значний час".

На цьому тлі видання Financial Times написало про те, що США закликали Україну припинити атаки на російські НПЗ. У Вашингтоні нібито стурбовані, що це призведе до зростання світових цін на нафту, а також на бензин у Сполучених Штатах, що може зашкодити переобранню президента Джо Байдена.

Як відомо, 15 березня українські безпілотники атакували нафтохімічне підприємство "Перший Завод" у Калузькій області РФ, що займається переробкою нафти. Тоді три безпілотники влучили по нафтопереробному обладнанню.

Також 13 березня Служба безпеки України атакувала дронами три нафтопереробні заводи в Росії: в Рязані, Кстово Нижегородської області та Кірішах Ленінградської області.

Через атаку дронів найбільша нафтопереробна компанія РФ "Роснєфть" зменшила свої потужності на 12,65% станом на початок березня порівняно із січнем цього року.

Читайте також:
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
Про євреїв та релігію на війні, Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю