USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

На відкритті Олімпіади в Парижі Південну Корею переплутали з КНДР. Організатори перепросили

Помилка прозвучала двічі
Відкриття Олімпіади-2024_18
Відкриття Олімпіади-2024
Джерело: відкриті джерела

На церемонії відкриття Олімпіади в Парижі диктор, представляючи Південну Корею, назвав цю країну "Корейською Народно-Демократичною Республікою". Про це пише Reuters.

Помилка прозвучала двома мовами - англійською і французькою. Хоча на відеотрансляції показали правильний титр. Невдовзі Міжнародний олімпійський комітет на офіційному каналі в Твітер попросив вибачення корейською мовою

Водночас міністерство спорту Південної Кореї заявило, що вимагає від МОК термінової зустрічі з головою організації Річардом Бахом.

Південну Корю на Олімпійських іграх цьогоріч представляють 143 спортсмени у 21 виді спорту. Натомість Північна Корея повернулася на Олімпійські ігри вперше з 2016. КНДР відправила до Франції 16 своїх спортсменів.

Що відомо про ці країни

У Північній Кореї існує комуністична диктаторська форма правління, а у Південній Кореї – демократична форма правління, це головна ключова відмінність між ними.

Під час холодної війни велика країна, розташована на Корейському півострові, була розділена на 2 частини. Незважаючи на те, що Північна та Південна Корея мають однакову мову та культурні тисячолітні традиції, життя населення суттєво різниться.

Основна інформація про рівень життя Північної Кореї сягає світових ЗМІ від людей, які змогли незаконно залишити кордони держави. Їхні описи повсякденного життя викликають асоціації з романом-антиутопією Оруелла "1984", в якому дано одну з перших моделей тоталітарного суспільства в літературі. Виховання свідомих громадян починається чи не з самого народження – система освіти в дитячих садках, школах та інститутах спрямована на прищеплення традиційних цінностей, що проповідують шанування північнокорейських лідерів – Кім Ір Сена та Кім Чен Іра, навколо яких споруджено культ особистості.

Південна Корея вибрала іншу траєкторію розвитку. Завдяки їй країна пережила підйом, який отримав поетичну назву "стрибок азіатського тигра".

Життя у найбільших містах Південної Кореї – Сеулі, Пусані, Інчхоні – тече у тому ж ритмі, що й у мегаполісах Європи та Америки. Хмарочоси, неонові вивіски та автомобілі створюють урбаністичний краєвид. При цьому впровадження інновацій дозволяє сміливо називати мегаполіси Південної Кореї містами майбутнього.

Нагадаємо, 26 липня у Парижі стартувала церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор. Цьогоріч церемонію вперше проводять не на стадіоні, а на воді – на річці Сена.

Читайте також:
Північна Корея відправила в Росію понад 13 000 контейнерів зі зброєю Північна Корея відправила в Росію понад 13 000 контейнерів зі зброєю
"Акт агресії і терору": Північна Корея засудила Курську операцію
Україна завершила виступи на Олімпійських іграх у Парижі: Підсумки Україна завершила виступи на Олімпійських іграх у Парижі: Підсумки
Українська борчиня Ірина Коляденко стала срібною призеркою на Олімпіаді-2024 Українська борчиня Ірина Коляденко стала срібною призеркою на Олімпіаді-2024