USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Вбивство Фаріон: 18-річного підозрюваного взяли на 60 днів під варту без права внесення застави

Саме на такому запобіжному заході наполягали прокурори
В’ячеслав Зінченко
В’ячеслав Зінченко
Джерело: відкриті джерела

Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід 18-річному підозрюваному в убивстві екснардепки Ірини Фаріон В’ячеславу Зінченку. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання 60 днів під вартою без альтернативи внесення застави.

"Саме на такому запобіжному заході наполягали прокурори. За наслідками судового засідання клопотання задоволено у повному обсязі", – зазначають в прокуратурі.

Вбивство Фаріон

Увечері 19 липня стало відомо, що невідомий вистрілив в Ірину Фаріон на одній із вулиць Львова та втік. Мовознавицю доставили до лікарні, де вона перебувала у дуже важкому стані та з пораненням голови.

Вже за декілька годин настала смерть Ірини Фаріон. Як повідомили медики, завдані травми були занадто важкими.

Підозрюваного затримали у Дніпрі.

Чим відома Ірина Фаріон

Ірина Фаріон була депутатом Верховної Ради України. Завжди була в опозиції до проросійських сил, бо сама пропагує націоналізм, національну ідею, зокрема любов до рідної мови, так як сама Фаріон мовознавиця.

Через свої різкі висловлювання Фаріон неодноразово втрапляла у скандали. Минулого року її навіть звільняли з "Львівської політехніки" через протести студентів. Зокрема Фаріон критикувала українських військових, які говорять російською. Також на деяких ток-шоу вона виступала проти команди Зеленського та самого президента.

Що ще встановило слідство?

Підозрюваний у вбивстві Фаріон також цікавився іншими політиками, депутатами та графіком засідань обласних рад. За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, все це було знайдено в історії пошуку на телефоні затриманого. Причому інформацію стрілок шукав вже після повернення до Дніпра. Та, ймовірно, готував наступну акцію.

Разом з тим, до Львова хлопець приїхав 9 липня. А під час свого перебування у місті змінив три квартири. Що цікаво, з Дніпра у Львів йому надходила посилка "Новою Поштою" - отримав маскувальний одяг, який зафіксували на ньому на камерах відеоспостереження. Виявилося, що все він відправив сам собі з Дніпра.

Крім того, поліція з'ясувала, що підозрюваний чекав на Фаріон близько двох годин, не сходячи з місця.

Також у телефоні підозрюваного виявили книгу "Секретні інструкції КДБ та ЦРУ".

Однією з версій слідства все ще лишається причетність стрілка до неонацистського руху з центром у Росії.

Правоохоронці також повідомили, що під час розслідування опитали 900 свідків. І встановили та опрацювали понад 80 людей, схожих на вбивцю.

Читайте також:
Росіяни демонстративно розстріляли військовополоненого українця Росіяни демонстративно розстріляли військовополоненого українця
Росія вдарила по цивільній інфраструктурі у Львові та Кривому Розі, є загиблі, зокрема діти Росія вдарила по цивільній інфраструктурі у Львові та Кривому Розі, є загиблі, зокрема діти
Суд обрав запобіжний захід нардепу Дмитруку, який втік за кордон Суд обрав запобіжний захід нардепу Дмитруку, який втік за кордон
У Львові впав кінь, що возив людей на кареті: Реакція соцмереж та влади У Львові впав кінь, що возив людей на кареті: Реакція соцмереж та влади