USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 5 8 0 0 (+1530)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

Для евакуації поранених: В українське виробництво запустили робота Ratel Н

Робот здатен перевозити близько 400 кг живого навантаження, тож може транспортувати одразу декількох людей
робот Ratel Н
Ratel Н
Джерело: Telegram: Михайло Федоров

Україна запустила у серійне виробництво робота Ratel Н, який призначений для евакуації поранених бійців з поля бою. Робот може одразу транспортувати двох поранених, розповів віцепрем'єр-міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров.

Міністр повідомив, що Ratel Н розробили учасники оборонного кластера Brave1. Він здатен перевозити близько 400 кілограмів живого навантаження, тож може транспортувати одразу декількох людей.

"Ratel Н уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Військові використовують його та дають позитивний фідбек", - сказав Федоров.

Що вміє робот?

Завдяки конструкції робот може рухатися складним рельєфом. До того ж і працює тихо, що робить його непомітним для ворога.

Також Ratel Н оснащений нічними камерами. Це дозволяє ефективно виконувати завдання в умовах низької видимості та вночі.

Крім того, робот може виконувати різноманітні завдання. Наприклад, на нього можна встановити РЕБ, мобільний пункт спостереження, бойовий модуль чи навіть розмінувальну установку.

Разом з тим, комплекс оснащений супутниковим звʼязком, тому оператор може керувати ним на великій дистанції, додав Федоров.

Новини за темою: Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок

До речі, наприкінці червня стало відомо, що Україна запустила серійне виробництво дронів: БпЛА здатні вражати ворожі цілі на понад тисячу кілометрів. Зокрема, українські фахівці за стислий проміжок часу опанували нові технології виробництва.

Також Україна вже успішно розгорнула масове виробництво FPV-дронів. "Укроборонпром" налагодив тісну співпрацю з приватниками та допоміг їм масштабувати виробництво.

А про те, як працюють курси зі збірки дронів, ми розповідали в матеріалі.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів