USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Агентурна група ФСБ готувала підпали торгових центрів на території ЄС

Організатора групи та його спільника затримали на Прикарпатті - зловмисникам загрожує довічне ув’язнення
вилучене під час обшуків_1
Вилучене під час обшуків
Джерело: СБУ

Служба безпеки України та Національна поліція викрили групу агентів, які за вказівкою російської ФСБ організовували підпали торгових центрів на території Європейського союзу. Основними цілями ворога також були автозаправні станції, аптеки та ринки в Україні, Польщі і країнах Балтії, повідомляє пресслужба СБУ.

Зловмисники для виконання вказівок спецслужби країни-агресорки вербували проросійськи налаштованих людей, яких вивозили до країн Євросоюзу із підробленими документами для виконання "замовлень" за гроші.

Це були паспорти, водійські права, дипломи про освіту та медкартки, оформлені на третіх осіб. Так, агентура РФ планувала незаконно переправляти своїх спільників за межі України та "легалізувати" їх на території ЄС.

"Для пошуку фігуранти використовували особисті зв’язки у кримінальних колах. Основними цілями ворога були торгові центри, автозаправки, аптеки й ринки в Україні, Польщі і країнах Балтії. До складу групи входило 19 осіб, які проживали в Івано-Франківській, Дніпропетровській, Полтавській областях та у Запоріжжі", - розповіли правоохоронці.

Після підпалів зловмисники повинні були фільмувати загоряння об’єктів на камери власних телефонів, щоб потім відзвітувати про зроблене ФСБ. Згодом ці медіафайли окупанти збиралися використати для підготовки спеціальних інформаційних операцій. Це мало б розхитати суспільно-політичні настрої в Євросоюзі.

Так, під час обшуків вилучили у фігурантів вилучили телефони, готівку, зброю та кредитні картки.

Що ж до організатора ворожого осередку, то його разом зі спільником затримали на Прикарпатті. Нині їм повідомили про підозру за кількома статтями ККУ, зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

Новини за темою: Підпалив релейну шафу УЗ: У Києві затримали диверсанта РФ

Нещодавно ми повідомляли, що на Буковині СБУ затримала російського інформатора, який готував повітряні удари по регіону, зокрема по критичній інфраструктурі. Крім того, фігурант хотів вступити до окупаційних угруповань Росії.

Читайте також:
Португалія закликає ЄС почати підготовку до вступу України Португалія закликає ЄС почати підготовку до вступу України
Щоб вступити до ЄС, Україні знадобиться навіть змінити Конституцію, – Стефанішина Щоб вступити до ЄС, Україні знадобиться навіть змінити Конституцію, – Стефанішина
Литва на кордоні з РФ встановила Литва на кордоні з РФ встановила "зуби дракона"
ЄС, США і Британія підпишуть першу міжнародну угоду про використання штучного інтелекту, – ЗМІ ЄС, США і Британія підпишуть першу міжнародну угоду про використання штучного інтелекту, – ЗМІ