USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

ФБР підтвердило, що Трампа під час замаху на його життя поранила куля

Зараз експрезидент США почувається добре і зняв останню пов’язку з вуха
Трамп
Дональд Трамп під час виступу у Флориді
Джерело: Bloomberg

Федеральне бюро розслідувань Сполучених Штатів Америки підтвердило, що в кандидата у президенти Дональда Трампа під час передвиборчого мітингу 13 липня влучили кулею або її частиною. Про це пише AP.

"Те, що вразило колишнього президента Трампа у вухо - це куля, ціла або роздроблена на дрібні шматки, випущена з гвинтівки загиблого", - заявили в ФБР.

Зазначається, що до цього правоохоронні органи, які залучені до розслідування замаху на Трампа, включаючи ФБР і Секретну службу, не озвучували, що ж стало причиною поранення.

Водночас представники колишнього президента відмовилися оприлюднити медичну документацію з лікарні, де Трамп проходив первинне лікування.

Яке самопочуття Трампа після замаху?

Тим часом напередодні ввечері Трамп зявився у Флориді на заході молодих консерваторів. Він був без пов'язки на правому вусі, пише Bloomberg.

Кандидат у президенти сказав, що вже відійшов від замаху на його життя.

"Як бачите, я одужав і фактично щойно зняв останню пов’язку з вуха", - прокоментував Трамп.

Під час свого виступу, яку ЗМІ називають "частиною сплеску кампанії Трампа минулого тижня", кандидат в президенти США згадав про конкурентку на виборах - Камалу Гарріс. Він назвав її "радикальною лібералкою", "некомпетентною" і "неробою". Однак все ж таки утримався від принизливих прізвиськ, які використовував раніше.

Новини за темою: Камала Гарріс звинуватила Дональда Трампа у порушенні угоди про дебати 10 вересня

Спроба вбивства Трампа

Слід нагадати, що на колишнього президента США Дональда Трампа вчинили замах під час передвиборчого мітингу в штаті Пенсильванія. У бік експрезидента вистрілили кілька разів, майже всі кулі пройшли повз. Після звуків стрілянини Трамп доторкнувся до вуха і присів на землю, після чого на його обличчі помітили трохи крові. 

Крім Трампа, який дістав поранення вуха, кулі зачепили і глядачів, які прийшли на мітинг. Одна людина загинула, ще двоє були поранені й перебували у важкому стані.

Невдовзі правоохоронці знайшли вибухівку у машині та будинку стрілка, який вчинив замах на Дональда Трампа. Стрілком виявився 20-річний Томас Метью Крукс зі штату Пенсільванія. За попередніми даними, він зробив кілька пострілів з даху будівлі неподалік від місця проведення мітингу, а згодом його вбили.

Читайте також:
Пентагон запевняє, що гроші на допомогу Україні до кінця вересня Пентагон запевняє, що гроші на допомогу Україні до кінця вересня "не згорять"
Україні потрібна допомога у відновленні бойових сил, - генерал США Україні потрібна допомога у відновленні бойових сил, - генерал США
Ракети Stinger та боєприпаси для HIMARS: США оголосили про новий пакет допомоги Україні на 250 млн доларів Ракети Stinger та боєприпаси для HIMARS: США оголосили про новий пакет допомоги Україні на 250 млн доларів
Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США