USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону

Майже щодня там відбуваються ворожі штурми
Кринки на Херсонщині
Село Кринки на Херсонщині
Джерело: відкриті джерела

Українські позиції в Кринках зруйновані вщент. Про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій, передає "Радіо Свобода".

"Саме село практично повністю знищене. Там немає змоги тримати оборону, немає можливості зачепитися за якісь фортифікації, і тому надалі українські захисники перебувають на інших визначених позиціях і плацдармах і також на лівому березі Дніпра", – сказав він.

Майже щодня там відбуваються ворожі штурми. Проте інтенсивність вже менша, ніж була раніше.

"Але спроби росіян просунутися на ці наші плацдарми тривають, однак вони залишаються безуспішними", – сказав Лиховій.

Що відомо про село Кринки?

Кринки розташовані неподалік берега Дніпра і є частиною Олешківської міської територіальної громади. Населення, згідно з переписом 2001 року, складало 991 особу. Назва села походить від великої кількості колодязів у цій місцевості.

Село пережило підтоплення після підриву російськими військовими греблі Каховської ГЕС. Населений пункт був захоплений ЗС РФ на початку великої війни.

Ситуація в Кринках

Офіційно українське військове командування підтвердило, що ЗСУ закріпилися в Кринках на лівобережжі Дніпра на Херсонщині восени минулого року – 17 листопада 2023 року.

Минулого тижня у ЗМІ з’явилась інформація, що українські військові відійшли з Кринок на Херсонщині. Генеральний штаб офіційно це не підтверджував.

Цьогоріч на початку квітня російські окупанти розстріляли беззбройних українських військовополонених в Кринках на Херсонщині. 

Крім того, з’явилось розслідування, яке свідчить про те, що 788 воїнів ЗСУ вважаються безвісти зниклими в селі Кринки, що розташоване на лівому березі Дніпра у Херсонській області. 

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС