USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Не мовчатиму про страждання в Газі, - Гарріс закликає Нетаньягу до припинення вогню

Гарріс каже, що разом із президентом США Байденом працюють над поверненням американських заручників з Гази
Камала Гарріс

Камала Гарріс

Джерело: відкриті джерела

Віцепрезидентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс провела відверту і конструктивну зустріч з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, який прибув у Вашингтон для виступу перед Конгресом. Політикиня заявила, що не буде мовчати про страждання народу в Секторі Гази й закликала ізраїльского прем'єра до припинення вогню, пише CNN.

За словами Гарріс, те, що сталося в Газі за останні дев'ять місяців, є надто жахливим.

"Образи мертвих дітей і зневірених голодних людей, які тікають у пошуках безпеки, іноді переміщених вдруге, втретє чи вчетверте. Не можемо лишатися осторонь цієї трагедії. І не можемо дозволити собі заніміти від страждань, тому я не мовчатиму", - сказала кандидатка на пост президента США.

Камала Гарріс водночас зауважила, що разом із президентом Джо Байденом працюють над поверненням американських заручників з Гази. До того ж вона підтвердила свою непохитну відданість Ізраїлю: мовляв, "важливо дотримуватися етичних норм у веденні бойових дій".

Політикиня переконана, що вже настав час, щоб ця війна закінчилася і щоб Ізраїль був у безпеці, а всі заручники були звільнені.

"Як я сказала прем’єр-міністру Нетаньягу, настав час укласти цю угоду. Тож усім, хто закликав до припинення вогню, і всім, хто прагне миру, я бачу вас і чую", - прокоментувала Гарріс.

Разом з тим наголосила, що американцям важливо пам’ятати, що війна в Газі - "це не подвійна проблема". І закликала засудити тероризм та насильство.

США ведуть переговори з Ізраїлем, щоб застерегти від розширення конфлікту

Слід додати, що ще в червні голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун попередив, що потенційний наступ Ізраїлю на Ліван може призвести до відповіді Ірану, який стане на захист бойового угруповання "Хезболла". За його словами, Тегеран підтримує бойовиків ХАМАСу у Газі, але надасть більшу підтримку "Хезболлі", "особливо якщо відчує, що "Хезболла" перебуває під серйозною загрозою".

Однак США навряд чи зможуть допомогти Ізраїлю захиститися від ширшої війни з "Хезболлою", так само як вони допомогли Ізраїлю відбити іранський шквал ракет і безпілотників у квітні. Тому США ведуть переговори з Ізраїлем, щоб застерегти від розширення конфлікту.

До речі, операція в Секторі Гази почалася 7 жовтня 2023 року у відповідь на вторгнення бойовиків ХАМАСу у деякі райони Ізраїлю. Тоді вбили приблизно 1200 осіб, частину з яких понівечили й зґвалтували бойовики.

Читайте також:
Росіяни намагаються перетнути канал Сіверський Донець – Донбас, але їм це не вдається Росіяни намагаються перетнути канал Сіверський Донець – Донбас, але їм це не вдається
В Ізраїлі спалахнули протести після того як з'ясувалося, що ХАМАС убив шістьох заручників В Ізраїлі спалахнули протести після того як з'ясувалося, що ХАМАС убив шістьох заручників
У Секторі Гази знайшли тіла шістьох ізраїльських заручників У Секторі Гази знайшли тіла шістьох ізраїльських заручників
Росія перекинула кілька бойових підрозділів з Покровського напрямку у Курську область, – ISW Росія перекинула кілька бойових підрозділів з Покровського напрямку у Курську область, – ISW