USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

SpaceX отримала дозвіл на запуск ракети Starship, що розроблена для відправки людей на Марс

SpaceX отримала ліцензію буквально в останній момент
NASA і SpaceX
Джерело: Reuters

Федеральна авіаційна адміністрація США (FAA) видала компанії SpaceX ліцензію, яка дозволить компанії мільярдера Ілона Маска запустити на орбіту свою ракету Starship. Про це повідомляє Reuters.

Деталі

Цікаво, що SpaceX отримала цю ліцензію буквально в останній момент. Адже раніше Маск заявляв, що старт ракети відбудеться у період з 10–16 квітня. Без ліцензії запустити Starship компанія не змогла б.

Цей політ особливо важливий для всього людства. Адже його ціль – відправка людини на Марс у скорому майбутньому.

"Після комплексного процесу оцінки ліцензії FAA визначило, що SpaceX відповідає всім вимогам безпеки, екології, політики, навантаження, інтеграції повітряного простору та фінансової відповідальності", – йдеться в заяві FAA.

Ліцензія, видана SpaceX, буде дійсна протягом п’яти років.

Запуск з ракетної бази SpaceX Starbase у Бока-Чіка, штат Техас, запланований на 17 квітня. Зліт може відбутися в будь-який час з 5:30 до 14:00 за місцевим часом.

Нагадаємо, SpaceX успішно вивела на орбіту 10 військових супутників для захисту від китайських і російських ракет. Також ми писали, що український стартап Promin Aerospace готується до першого випробування ракети-носія власної розробки. Впродовж найближчого часу компанія має намір випробувати технологію запуску малих супутників на орбіту Землі.

Читайте також:
ChatGPT став доступний без реєстрації, в той час як Маск допускає, що ШІ знищить людство ChatGPT став доступний без реєстрації, в той час як Маск допускає, що ШІ знищить людство
Маск анонсував розробку нейрочіпів для повернення зору сліпим Маск анонсував розробку нейрочіпів для повернення зору сліпим
SpaceX будує шпигунську супутникову мережу для розвідки США, – Reuters SpaceX будує шпигунську супутникову мережу для розвідки США, – Reuters
В Японії скасували запуск першої приватної космічної ракети В Японії скасували запуск першої приватної космічної ракети