USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

SpaceX успішно вивела на орбіту 10 військових супутників для захисту від китайських і російських ракет

Нова система є фактично глобальною мережею очей у небі
Falcon 9
Джерело: Space X

Американська аерокосмічна компанія SpaceX успішно запустила ракету Falcon 9. Вона вивела на орбіту 10 військових супутників, повідомляє SpaceNews.

Деталі

Це перший запуск нової військової системи зв’язку та відстеження ракет. Вона була створена Агентством космічного розвитку (SDA), яке створила організація Космічних сил США.

Директор агентства Дерек Турнер наголосив, що це велике досягнення і для SDA, і для всього Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки.

Місія Tranche 0 містить у собі вісім супутників для передачі даних, створених York Space Systems, які будуть частиною сітчастої комунікаційної мережі, відомої як Transport Layer, і два супутники з інфрачервоними датчиками, створені SpaceX і Leidos, які виявляють і відстежують ракети в польоті.

Якщо говорити простою мовою, то ця система є фактично глобальною мережею очей у небі що призначена для забезпечення захисту від російських і китайських балістичних і гіперзвукових ракет.

Дані, зібрані супутниками відстеження ракет, будуть надсилатися через оптичні канали на транспортний рівень. Це гарантує, що у разі виявлення ракетної загрози дані про її місцезнаходження та траєкторію можуть бути безпечно передані через космос до військових командних центрів.

Під час розробки проєкту було встановлено, що саме супутники на низькій орбіті на висоті 1000 км краще розпізнаватимуть гіперзвукові ракети на всіх етапах польоту.

До речі, український стартап Promin Aerospace готується до першого випробування ракети-носія власної розробки. Впродовж найближчого часу компанія має намір випробувати технологію запуску малих супутників на орбіту Землі.

Читайте також:
В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова
США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
Допомога Україні та Саміт миру: Зеленський зідзвонився з Байденом Допомога Україні та Саміт миру: Зеленський зідзвонився з Байденом