USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Шахта "Краснолиманська" щомісяця, попри тиск на бізнес, видобуває від 80 до 100 тисяч тонн вугілля, яке відповідає якості під українські теплоелектростанції

Щодоби шахта видобуває близько трьох тонн вугілля
шахта
Шахта
Джерело: відкриті джерела

Шахта "Краснолиманська", яка повністю утримується за рахунок ТОВ "Краснолиманське" щомісяця, попри тиск на бізнес, видобуває від 80 до 100 тисяч тонн вугілля. Таке вугілля повністю відповідає якості та вимогам українських теплоелектростанцій, розповів в ефірі ТАК TV заступник директора з виробництва ТОВ "Краснолиманське" Андрій Лукаш.

"Наша шахта щомісяця видобуває від 80 до 100 тисяч тонн вугілля. На добу видобуває від 2,5 до 3 тисяч тонн вугілля, яке відповідає якості під наші теплоелектростанції", – констатує Лукаш.

Він наголошує, що відправка продукції – вугілля – здійснюється виключно в межах нашої держави. Переважно це Суми, Черкаси та місто Київ, Дарницька ТЕЦ.

Розраховують на підприємстві, що і цього року зможуть допомогти українським містам пережити зиму.

"Ми партнерів не підведемо. Роль шахтарів – це забезпечити видобуток вугілля та отримати своєчасні кошти за свою працю. А вже подальший розподіл продукції – це роль міністерства. Тому ми будемо працювати", – додає він.

Варто нагадати, що до початку тиску на бізнес – блокування всіх рахунків підприємств бізнесмена Кропачова – шахта "Краснолиманська" видобувала більше, ніж всі вугільні підприємства України, які отримують дотації з держбюджету. Примітно, що шахта "Краснолиманська" – єдина, яка не отримувала дотацій, натомість її повністю утримувало ТОВ "Краснолиманське".

Нині ж правоохоронці паралельно зі звинуваченнями на адресу ТОВ "Краснолиманське" щодо нібито несплати податків підприємством намагаються через суд анулювати дозвіл на видобування корисних копалин, який виданий ще у 2003 році.

Новини за темою: ДБР перешкоджає проведенню податкової перевірки на ТОВ "Краснолиманське", яка доводить факт висунення необґрунтованої підозри директору та бухгалтеру підприємства

Справа ТОВ "Краснолиманське"

ДБР звинуватило бенефіціарного власника ТОВ "Краснолиманське" Віталія Кропачова, довірену особу бізнесмена, директора ТОВ "Краснолиманське" та головного бухгалтера ТОВ "Краснолиманське" у нібито створенні так званої злочинної групи та у нібито завданні державі шкоди на 2 млрд гривень.

Сам Кропачов відкидає всі звинувачення та заявляє, що жодних правових підстав для кримінальної справи немає. Адвокати бізнесмена стверджують, що його затримання відбулося із порушеннями. До того ж, за словами одного з адвокатів, Олександра Салазського, Віталію Кропачову було обрано запобіжний захід без можливості внесення застави за обвинуваченням в економічному злочині, "що само по собі є нонсенсом". 

Інший адвокат, Юрій Сухов, вважає, що справа проти Віталія Кропачова не має нічого спільного із законом. Він підтримав свого колегу, зазначивши, що рішення, згідно з яким особу, яка, ймовірно, вчинила економічний злочин, утримувати під вартою – виглядає абсурдним.

Адвокати переконані, що у справі ТОВ "Краснолиманське" першочерговою метою було затримати весь менеджмент групи компанії, аби заблокувати її діяльність.

5 червня відбувся розгляд апеляційної заяви адвокатів бізнесмена щодо зміни запобіжного заходу Кропачову. Київський апеляційний суд апеляцію не задовольнив. Адвокат бізнесмена Олександр Салазський в коментарі ТАК TV пояснив, що тепер Віталій Кропачов перебуватиме під вартою щонайменше до середини липня.

Напередодні – 4 червня – запобіжний захід залишили без змін бухгалтеру ТОВ "Краснолиманське" Світлані Серебрянській. Жінка залишається під вартою.

Так само залишається під вартою і представниця "Укрдонінвесту" Олена Даниленко. Київський апеляційний суд 6 червня не задовольнив апеляцію про зміну запобіжного заходу.

26 червня апеляційний суд не задовольнив і апеляцію про зміну запобіжного заходу директору ТОВ "Краснолиманське" Анатолію Руденку

Сплата податків

Варто зауважити, що компанія бізнесмена Віталія Кропачова за два роки війни сплатила 1,3 млрд гривень податків до бюджетів всіх рівнів, вказують в ТОВ "Краснолиманське".

Так, у 2022 році підприємство сплатило до бюджетів усіх рівнів 581,2 млн гривень податків та зборів, в той час як у 2023-му – 729,3 млн гривень.

Зокрема за два роки було сплачено 807,3 млн гривень ПДВ.

Крім того, підприємство не використовувало жодних пільг на ПДВ при сплаті податків. 

Також компанія як податковий агент сплатила понад 100 млн гривень податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Читайте також:
Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ "Краснолиманське"
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Працівники ДБР можуть бути причетні до фальсифікації документів. Кримінальне провадження вже відкрито
ДБР перешкоджає проведенню податкової перевірки на ТОВ ДБР перешкоджає проведенню податкової перевірки на ТОВ "Краснолиманське", яка доводить факт висунення необґрунтованої підозри директору та бухгалтеру підприємства
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Ця шахта одна з небагатьох, яка дійсно ефективна. Тому, ймовірно, до неї є сторонній інтерес