USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 4 2 7 0 (+1420)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт

Захід влаштує сурогатне рішення зупинки війни, яке не влаштовуватиме ані Росію, ані Україну
війна ЗСУ
Ситуація на фронті. Фото ілюстративне
Джерело: Генштаб ЗСУ

Потрібно розуміти, що будь-яке закінчення війни не буде крапкою у конфлікті між Росією та Україною, зазначив у коментарі UWN політтехнолог та політичний консультант Олег Постернак. 

"Природа цього конфлікту – есхатологічна, природа цього конфлікту – фанатизм та у рівні імперсько-шовіністичної практики РФ, які мають історичне коріння", – каже він.

Разом з тим експерт вважає, що, скоріше за все, Захід влаштує сурогатне рішення зупинки війни, яке не влаштовуватиме ані Росію, ані Україну. Про це зокрема говорить той сценарій зупинки війни, який зараз активно обговорюється на Заході як найбільш реалістичний. Він передбачає кілька моментів:

  • припинення вогню;
  • певні гарантії безпеки для України;
  • мовчазне схвалення окупації частини територій України без офіційного визнання їх російськими. 
Новини за темою: "Хто ми такі, щоб вирішувати долі людей", – Зеленський про компроміси з Путіним та закінчення війни

Подібний сценарій є реальним на цей час, але ситуація може змінитися: потрібно дочекатися листопада, уточнив Олег Постернак. Президентські вибори в США мусять запустити процес обговорення побудови нових стратегій закінчення війни. 

"Росія дивитиметься, кого виберуть та залежно від цього бачити, яку лінію вона хоче зайняти", – резюмував політтехнолог.

А ключовою подією у питанні мирних перемовин може стати саміт G20 у Бразилії, що відбудеться 18–20 листопада, та на який запрошений і Путін. Можливо, це буде перший майданчик, що сформує нову стратегію щодо долі російсько-української війни.

Тим часом майже 20 відсотків українців вірять, що Україна здобуде перемогу до кінця 2024 року.

До речі, сьогодні президент Володимир Зеленський представив українцям План перемоги – комплекс заходів, які мають забезпечити справедливе закінчення війни з Росією. 

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів
ЗСУ вдарили по полігону росіян на Запоріжжі, коли ті проводили тренування ЗСУ вдарили по полігону росіян на Запоріжжі, коли ті проводили тренування