USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Дарницька ТЕЦ: Минулий опалювальний сезон пройшов добре лише завдяки ТОВ "Краснолиманське"

Підприємство подякувало компанії Віталія Кропачова за допомогу із постачанням вугілля, попри фінансові проблеми Дарницької ТЕЦ, без передплати та можливих затримок у розрахунках
опалювальний сезон
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Україна пройшла вже два опалювальних сезони в умовах повномасштабного вторгнення. Щоразу – важко, з купою викликів та проблем. Одна з проблем – постійний обстріл української енергетики з боку РФ. А далі – попадання, пошкодження та руйнування, блекаути. Й, звісно ж, намагання зробити все, аби в опалювальний сезон в домівках українців було тепло.

У підприємстві, яке забезпечує роботу життєво необхідної інфраструктури та комфортні умови в оселях 300 тисяч мешканців Дніпровського та Дарницького районів міста Києва – ТОВ "Євро-Реконструкція", говорять, що, попри на всі труднощі, "вдалося забезпечити стале теплопостачання до осель споживачів та безперебійно виробляти таку необхідну для країни електричну енергію".

Значною мірою це завдяки ТОВ "Краснолиманське", яке без затримок, в необхідних об’ємах і необхідної якості постачало вугілля на ТЕЦ.

"Минулого опалювального сезону ключову роль у вирішенні питання забезпечення станції вугіллям відіграло керівництво вугільної компанії "Краснолиманське" з однойменною шахтою, яке з розумінням поставилося до проблем фінансового дефіциту ТЕЦ, що виник через відсутність компенсації різниці в тарифах, і гарантувало постачання вугілля одразу після підписання договорів, без передплати та можливих затримках у розрахунках за поставлене вугілля", – зазначають в ТОВ "Євро-Реконструкція".

Там додають, що, починаючи з листопада 2022 року і протягом проходження опалювальних сезонів 2022/2023 та 2023/2024 років, компанія відвантажувала вугільну продукцію газової групи на ТЕЦ в необхідних об’ємах і необхідної якості. Графіки відвантаження вугілля були завжди дотримані, склади поступово наповнювалися, що дозволяло працювати безперебійно.

"Така взаємодія компаній в умовах воєнного стану є прикладом великої соціальної відповідальності, коли всі сили спрямовуються на важливість наявності тепла та світла в кожній оселі українців", – додають фахівці компанії.

Як буде цього року?

Експерти та, власне, і самі політики прогнозують, що зима-2024/2025 буде важчою, ніж минула, і що цієї зими агресор продовжить енергетичний терор України.

Однак чи зможе компанія, яка безперешкодно допомогла столичним ТЕЦ пережити зиму, підставити своє плече і цього разу, нині невідомо. Вся річ у тім, що ДБР звинувачує Віталія Кропачова – власника ТОВ "Краснолиманське" у нібито завданні державі шкоди на 2 млрд гривень. Сам Кропачов відкидає всі звинувачення та заявляє, що жодних правових підстав для кримінальної справи немає. Адвокати Кропачова вже заявили, що звинувачення на адресу бізнесмена необґрунтовані, затримання проведено незаконно.

"В мене таке враження, що усі статті в Кримінальному кодексі, які вони побачили, вони включили в цей документ (обвинувачення, – ред.). Навіть ті, які між собою абсолютно не стикуються, наприклад, доведення до банкрутства державного підприємства, до якого Віталій Кропачов немає жодного відношення", – додав Олександр Салазський.

Нині  Кропачов, згідно з рішенням суду, залишається під вартою без права внесення застави. А рахунки його компанії, як зазначив адвокат бізнесмена Салазський в ефірі ТАК TV, заарештовані.

Читайте також:
Опалювальний сезон в Україні завершать наприкінці березня Опалювальний сезон в Україні завершать наприкінці березня
На складах українських теплостанцій на 236 тисяч тонн більше вугілля, ніж передбачалося На складах українських теплостанцій на 236 тисяч тонн більше вугілля, ніж передбачалося
Вугілля є: В Вугілля є: В "Центренерго" заявили про повне забезпечення своїх ТЕС паливом для проходження зими
Скільки вугілля необхідно Україні та чи готові компанії до проходження опалювального сезону, розповідає Плачков Скільки вугілля необхідно Україні та чи готові компанії до проходження опалювального сезону, розповідає Плачков