USD
НБУ
40.54
Готівка
40.85
EUR
НБУ
43.35
Готівка
44.00
Втрати орків: 5 4 2 7 0 0 (+1140)
USD
НБУ
40.54
Готівка
40.85
EUR
НБУ
43.35
Готівка
44.00

ДБР перешкоджає проведенню податкової перевірки на ТОВ "Краснолиманське", яка доводить факт висунення необґрунтованої підозри директору та бухгалтеру підприємства

Також під час обшуку в офісі ТОВ "Краснолиманське", де і працювала податкова, слідчі ДБР вчинили ряд процесуальних порушень, які "підвісять" податкову перевірку, а керівництво шахти зробить заручниками Держбюро
документи
Джерело: відкриті джерела

В офісі ТОВ "Краснолиманське" в Донецькій області 27 червня 2024 року слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) за участі оперативних представників Департаменту стратегічних розслідувань (ДСР) провели обшук та вилучили податкову звітність та документи, що були надані для податкової перевірки, яку ініціювало керівництво ТОВ, щоб довести факт належної сплати податків та необґрунтованість висунутої їм підозри. Про це UWN заявив адвокат Ігор Федоренко. 

"Керівникам ТОВ "Краснолиманське" було висунуто необґрунтоване повідомлення про підозру в ухиленні від сплати податків. На той час податковою службою відповідні процедури про проведення перевірки та встановлення факту наявності чи відсутності порушень проведено не було. Після того як була отримана підозра, керівництво само звернулося з клопотанням про проведення перевірки. Перевірка почалася, податківцям почали надавати відповідні документи, які підтверджують відсутність порушень і правильність сплати податків, в тому числі в тій частині, в якій висунуто підозру керівнику та головному бухгалтеру ТОВ "Краснолиманське", – розповів Ігор Федоренко.

За його словами, як тільки податківцям почали надавати документи, що підтверджують відсутність порушень, приїхали представники ДБР і просто забрали ці документи.

"І саме  небезпечне, що відповідно до протоколу обшуку слідчі не робили перелік документів, які вони отримували. Представники ДБР навмисно написали: "папка 1", "папка з договорами щодо підприємств" без означення їх реквізитів. І в разі, якщо податківці будуть запитувати ці документи, довести, що у нас були документи, які підтверджують сплату податків, і що саме вони були вилучені працівниками ДБР, буде дуже важко. Це ускладнить перевірку, затягне термін її проведення і можливість доведення невинуватості всіх, які зараз тримаються під вартості. Фактично зробить з керівництва ТОВ "Краснолиманське" заручників ДБР", – додав адвокат.

Нагадаємо, напередодні – 26 червня – Київський апеляційний суд не задовольнив апеляцію про зміну запобіжного заходу директору ТОВ "Краснолиманське" Анатолію Руденку

Справа ТОВ "Краснолиманське"

ДБР звинуватило бенефіціарного власника ТОВ "Краснолиманське" Віталія Кропачова, довірену особу бізнесмена, директора ТОВ "Краснолиманське" та головного бухгалтера ТОВ "Краснолиманське" у нібито створенні так званої злочинної групи та у нібито завданні державі шкоди на 2 млрд гривень.

Сам Кропачов відкидає всі звинувачення та заявляє, що жодних правових підстав для кримінальної справи немає. Адвокати бізнесмена стверджують, що його затримання відбулося із порушеннями. До того ж, за словами одного з адвокатів, Олександра Салазського, Віталію Кропачову було обрано запобіжний захід без можливості внесення застави за обвинуваченням в економічному злочині, "що само по собі є нонсенсом". 

Інший адвокат, Юрій Сухов, вважає, що справа проти Віталія Кропачова не має нічого спільного із законом. Він підтримав свого колегу, зазначивши, що рішення, згідно з яким особу, яка, ймовірно, вчинила економічний злочин, утримувати під вартою – виглядає абсурдним.

Адвокати переконані, що у справі ТОВ "Краснолиманське" першочерговою метою було затримати весь менеджмент групи компанії, аби заблокувати її діяльність.

5 червня відбувся розгляд апеляційної заяви адвокатів бізнесмена щодо зміни запобіжного заходу Кропачову. Київський апеляційний суд апеляцію не задовольнив. Адвокат бізнесмена Олександр Салазський в коментарі ТАК TV пояснює, що тепер Віталій Кропачов перебуватиме під вартою щонайменше до середини липня.

Напередодні – 4 червня – запобіжний захід залишили без змін бухгалтеру ТОВ "Краснолиманське" Світлані Серебрянській. Жінка залишається під вартою.

Не змінили запобіжний захід і представниці "Укрдонінвесту" Олені Даниленко. Жінка залишається під вартою.

Читайте також:
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Працівники ДБР можуть бути причетні до фальсифікації документів. Кримінальне провадження вже відкрито
Заява начштабу Заява начштабу "Азова" Кротевича проти Содоля: ДБР перевірить дії генерала
Шахта Шахта "Краснолиманська" щомісяця, попри тиск на бізнес, видобуває від 80 до 100 тисяч тонн вугілля, яке відповідає якості під українські теплоелектростанції
"Відповіддю не задоволений": Кротевич повідомив, що отримав фідбек від ДБР щодо заяви проти Содоля