USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Очевидно, що мета була затримати весь менеджмент групи компанії, аби заблокувати її діяльність, – адвокат про справу ТОВ "Краснолиманське"

До того ж адвокат звернув увагу, що під час розгляду апеляційних скарг щодо зміни запобіжного заходу підозрюваним у справі виступає практично одна і та ж колегія суддів
Суд
Джерело: відкриті джерела

Очевидно, що у справі ТОВ "Краснолиманське" першочерговою метою було затримати весь менеджмент групи компанії, аби заблокувати її діяльність. Таке припущення в коментарі ТАК TV висловив адвокат бізнесмена Кропачова Олександр Салазський.

"В них, очевидно, перша мета була затримати весь менеджмент групи компанії для того, щоб заблокувати її діяльність. І, виходячи з тих матеріалів, які ми бачимо, вони настільки "сирі", що навіть з наявністю адміністративного ресурсу я не думаю, що слідче Державне бюро розслідування або Офіс генеральної прокуратури наважиться надіслати матеріали такої якості до суду", – говорить адвокат.

До того ж він звернув увагу, що вчора (коли суд розглядав апеляцію про зміну запобіжного заходу бухгалтерці ТОВ "Краснолиманське" Світлані Серебрянській) і сьогодні (коли суд розглядав апеляцію про зміну запобіжного заходу бізнесмену Віталію Кропачову) була практично одна і та ж колегія суддів.

"Завтра, наскільки я пам'ятаю, буде слухатись Даниленко (представниця ТОВ "УКРДОНІНВЕСТ", – ред.) там теж ця колегія суддів. Якщо вони вже цим складом суду винесли рішення, то велика ймовірність того, що завтра теж буде таке рішення. 24-го, здається, буде апеляційна скарга по Руденко (директор ТОВ "Краснолиманське", – ред.). Там трохи інша колегія, будемо сподіватись, що хоча б там якийсь здоровий глузд буде", – додає Салазський.

Справа ТОВ "Краснолиманське"

ДБР звинуватило бенефіціарного власника ТОВ "Краснолиманське" Віталія Кропачова, довірену особу бізнесмена, директора ТОВ "Краснолиманське" та головного бухгалтера ТОВ "Краснолиманське" у нібито створенні так званої злочинної групи та у нібито завданні державі шкоди на 2 млрд гривень.

Сам Кропачов відкидає всі звинувачення та заявляє, що жодних правових підстав для кримінальної справи немає. Адвокати бізнесмена стверджують, що його затримання відбулося із порушеннями. До того ж, за словами одного з адвокатів, Олександра Салазського, Віталію Кропачову було обрано запобіжний захід без можливості внесення застави за обвинуваченням в економічному злочині, "що само по собі є нонсенсом". 

Інший адвокат, Юрій Сухов, вважає, що справа проти Віталія Кропачова не має нічого спільного із законом. Він підтримав свого колегу, зазначивши, що рішення, згідно з яким особу, яка, ймовірно, вчинила економічний злочин, утримувати під вартою – виглядає абсурдним.

5 червня відбувся розгляд апеляційної заяви адвокатів бізнесмена щодо зміни запобіжного заходу Кропачову. Київський апеляційний суд апеляцію не задовольнив. Адвокат бізнесмена Олександр Салазський в коментарі ТАК TV пояснює, що тепер Віталій Кропачов перебуватиме під вартою щонайменше до середини липня.

Напередодні – 4 червня – запобіжний захід залишили без змін бухгалтеру ТОВ "Краснолиманське" Світлані Серебрянській. Жінка залишається під вартою.

Читайте також:
Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ "Краснолиманське"
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Працівники ДБР можуть бути причетні до фальсифікації документів. Кримінальне провадження вже відкрито
ДБР перешкоджає проведенню податкової перевірки на ТОВ ДБР перешкоджає проведенню податкової перевірки на ТОВ "Краснолиманське", яка доводить факт висунення необґрунтованої підозри директору та бухгалтеру підприємства