USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Справа ТОВ "Краснолиманське": Апеляційний суд не змінив запобіжний захід представниці "Укрдонінвесту". Жінка залишається під вартою

Адвокат зазначає, що є право, обґрунтовуючи це належним чином, попросити суд першої інстанції – слідчого суддю – змінити запобіжний захід, і сторона захисту буде шукати такі шляхи
Суд
Джерело: відкриті джерела

Київський апеляційний суд 6 червня не задовольнив апеляцію про зміну запобіжного заходу представниці "Укрдонінвесту" Олені Даниленко. Жінка залишається під вартою. Трансляцію судового засідання вів телеканал ТАК TV.

Адвокат Даниленко Євген Глазков зазначає, що є право, обґрунтовуючи це належним чином, попросити суд першої інстанції – слідчого суддю – змінити запобіжний захід, і сторона захисту буде шукати такі шляхи.

"Чому суд не задовольнив зараз на цьому етапі, дуже складно сказати, оскільки був лише короткий текст рішення оголошений. Чим суд буде мотивувати свою відмову, ми побачимо вже з повного тексту судового рішення, яке буде оголошено за результатами сьогоднішнього засідання. Однак прокурор теж значних зауважень на нашу апеляційну скаргу суду сьогодні не повідомив, письмових заперечень не надав. Обмежився кількома незначними фразами без будь-якого суттєвого змісту. Оскільки це рішення вже не оскаржується в касаційній інстанції, ми будемо шукати підстави для подання клопотання про зміну запобіжного заходу, оскільки той запобіжний захід, який обрано, він буде існувати два місяці. Однак у нас є право, обґрунтовуючи це належним чином, попросити суд першої інстанції – слідчого суддю – змінити запобіжний захід, і ми будемо шукати такі шляхи. Я думаю, ми їх знайдемо", – сказав адвокат в коментарі ТАК TV.

Справа ТОВ "Краснолиманське"

ДБР звинуватило бенефіціарного власника ТОВ "Краснолиманське" Віталія Кропачова, довірену особу бізнесмена, директора ТОВ "Краснолиманське" та головного бухгалтера ТОВ "Краснолиманське" у нібито створенні так званої злочинної групи та у нібито завданні державі шкоди на 2 млрд гривень.

Сам Кропачов відкидає всі звинувачення та заявляє, що жодних правових підстав для кримінальної справи немає. Адвокати бізнесмена стверджують, що його затримання відбулося із порушеннями. До того ж, за словами одного з адвокатів, Олександра Салазського, Віталію Кропачову було обрано запобіжний захід без можливості внесення застави за обвинуваченням в економічному злочині, "що само по собі є нонсенсом". 

Інший адвокат, Юрій Сухов, вважає, що справа проти Віталія Кропачова не має нічого спільного із законом. Він підтримав свого колегу, зазначивши, що рішення, згідно з яким особу, яка, ймовірно, вчинила економічний злочин, утримувати під вартою – виглядає абсурдним.

Адвокати переконані, що у справі ТОВ "Краснолиманське" першочерговою метою було затримати весь менеджмент групи компанії, аби заблокувати її діяльність.

5 червня відбувся розгляд апеляційної заяви адвокатів бізнесмена щодо зміни запобіжного заходу Кропачову. Київський апеляційний суд апеляцію не задовольнив. Адвокат бізнесмена Олександр Салазський в коментарі ТАК TV пояснює, що тепер Віталій Кропачов перебуватиме під вартою щонайменше до середини липня.

Напередодні – 4 червня – запобіжний захід залишили без змін бухгалтеру ТОВ "Краснолиманське" Світлані Серебрянській. Жінка залишається під вартою.

Читайте також:
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Працівники ДБР можуть бути причетні до фальсифікації документів. Кримінальне провадження вже відкрито
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Апеляційний суд не змінив запобіжний захід директору підприємства. Він залишається під вартою
Суд відправив Тищенка під цілодобовий домашній арешт Суд відправив Тищенка під цілодобовий домашній арешт