USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Переховувалися від правосуддя: У Києві та Одесі СБУ затримала двох колаборанток

Наразі обом фігуранткам повідомили про підозру
Колаборантка
Одна із затриманих колаборанток
Джерело: СБУ

Служба безпеки викрила ще двох прихильниць рашизму, які пішли на добровільну співпрацю з ворогом після тимчасового захоплення півдня України. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Так, серед затриманих – колишня очільниця одного з "відділів" створеного росіянами "басейнового управління водних ресурсів Херсонської області". На цій "посаді" вона брала участь у налагодженні водопостачання для потреб окупантів, які були на тимчасово захопленій території регіону. Для цього вона сформувала штат "відділу" і закликала місцевих приєднуватися до лав псевдоустанови.

Затримана зловмисниця
Джерело: СБУ

Перед звільненням Херсону колаборантка втекла до Києва, де планувала "загубитись" серед мешканців столиці й так уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили її місцезнаходження та затримали.

Новини за темою: СБУ ідентифікувала ще 12 колаборантів з окупаційного МВС РФ на Херсонщині

Ще однією поплічницею ворога виявилась мешканка Херсона, яка під час окупації міста влаштувалася до створеного загарбниками "обласного пенсійного фонду". Там зловмисниця виконувала вказівки Москви щодо запровадження "рубльової зони" в області. Вона змушувала людей похилого віку отримувати пенсії у російській валюті.

Зарплата в російських рублях
Джерело: СБУ

Після звільнення Херсона жінка втекла до Одеси, де її затримали контррозвідники СБУ. Під час обшуків за місцем її тимчасового проживання знайшли готівку в російських рублях, яку окупанти нарахували їй як "зарплату".

Нині обом фігуранткам повідомили про підозру за ст. 111-1 ККУ ("Колабораційна діяльність"). Одній з них суд уже обрав запобіжний захід – тримання під вартою.

Раніше Служба безпеки України викрила ще одну агентку ФСБ у ході спецоперації у Черкаській області. За вказівкою ворога зловмисниця збирала інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону.

Читайте також:
Україна вперше за місяць випустить 10 САУ Україна вперше за місяць випустить 10 САУ "Богдана", – Зеленський
У столиці в розшук оголосили понад 5000 осіб за неявку до ТЦК У столиці в розшук оголосили понад 5000 осіб за неявку до ТЦК
Дає концерти на окупованих територіях: Колишній український музикант отримав підозру Дає концерти на окупованих територіях: Колишній український музикант отримав підозру
Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський