USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

СБУ ідентифікувала ще 12 колаборантів з окупаційного МВС РФ на Херсонщині

Мешканка Херсона брала участь у незаконних затриманнях та ув’язненні місцевих жителів
СБУ колаборанти Херсонщина
Колаборанти з Херсонщини
Джерело: СБУ

Служба безпеки України встановила особи ще 12 колаборантів, які вступили до створеного агресором "головного управління МВС РФ Херсонської області". Про це інформує пресслужба СБУ.

Зазначається, що у лавах російського карального органу вони виконували завдання Москви щодо поширення кремлівського режиму та придушення руху опору на тимчасово захопленій частині регіону. Серед ідентифікованих колаборантів – 30-річна мешканка обласного центру, яка добровільно погодилась стати "слідчим" в одному з "райвідділів" псевдоустанови.

"Перебуваючи на "посаді", вона брала участь у незаконних затриманнях та ув’язненні місцевих жителів, які чинили супротив окупантам. Для цього займалася "серійним фабрикуванням справ проти мешканців захоплених районів області", – йдеться в повідомленні.

Також вона причетна до пограбування особистого майна людей під час проведення "обшуків" у їхніх оселях.

Крім того, співробітники СБУ викрили трьох колишніх правоохоронців, які підтримали російську збройну агресію та вступили до лав окупантів. Їх призначили до створеного загарбниками "експертно-криміналістичного центру", який відповідальний за підробку експертиз у "карних справах" проти українських патріотів.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їм та іншим фігурантам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі зловмисники переховуються від правосуддя у захоплених районах на півдні України. Втім, співробітники СБУ знають про місця перебування ворожих поплічників і проводять комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Читайте також:
Роботодавець може звільнити працівника за колабораціонізм: Рада ухвалила закон Роботодавець може звільнити працівника за колабораціонізм: Рада ухвалила закон
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру
Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ
В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість