USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

СБУ затримала колаборанта, який обігрівав казарми рашистів під час окупації Лимана

Чоловік повністю залишив без теплопостачання оселі місцевих жителів
Колаборант в Лимані
Колаборант у Лимані
Джерело: СБУ

Служба безпеки України викрила ще одного колаборанта у результаті стабілізаційних заходів на звільнених територіях Донеччини. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Поплічником ворога виявився колишній майстер газорозподільних мереж у Лимані. Під час тимчасової окупації міста він підтримав російських загарбників і пішов з ними на співпрацю. За це його призначили керівником створеної агресором місцевої "філії донбасгаза ДНР".

Після "призначення", він одразу розпочав організацію обігріву захоплених будівель, де були "розквартировані" окупаційні угруповання РФ.

При цьому він повністю залишив без теплопостачання оселі місцевих жителів.

Після звільнення Лимана зловмисник намагався втекти з міста до тимчасово окупованого Єнакієвого. Однак співробітники СБУ своєчасно викрили і затримали його.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням