USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

"Роззброював" українську ППО напередодні вторгнення РФ: У Львові викрили ексочільника оборонного заводу

Діяльність посадовця завдала державі майже 2,4 мільйона гривень збитків
ппо ЗСУ
Система ППО
Джерело: відкриті джерела

На Львівщині правоохоронці викрили на корупції колишнього очільника оборонного заводу. До початку повномасштабного вторгнення він давав вказівки щодо розукомплектування комплексів ППО, які привозили на підприємство для ремонту, а потім привласнював "списані" деталі. Про це інформують у Службі безпеки України.

Зазначається, що незаконна діяльність посадовця призвела до фактичного "роззброєння" декількох комплексів української ППО на суму майже 2,4 млн бюджетних гривень.

"Встановлено, що до початку 2022 року фігурант давав необґрунтовані вказівки підлеглим на розукомплектування комплексів ППО, які привозили на це підприємство для ремонту та модернізації. Потім він привласнював "списані" деталі", – йдеться у повідомленні.

В Бюро економічної безпеки додали, що фігурант здійснив розтрату запчастин до військової техніки, які виготовлені з дорогоцінних металів, а саме стендів, вузлів незавершеного виробництва та комплектувальні вироби, призначені для виготовлення обчислювальних комплексів протиповітряної оборони.

"Зокрема у сплаві містилося близько 2 кг золота, 23 кг срібла, 102 г платини, 65 г паладію, 15 г родію", – розповіли у відомстві.

Керівник держпідприємства здійснив розтрату запчастин до військової техніки, які виготовлені з дорогоцінних металів
Джерело: Бюро економічної безпеки України

В СБУ наголосили, що таким чином посадовець підривав обороноздатність України напередодні повномасштабного вторгнення РФ.

"Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)", – розповіли в Службі безпеки.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Також у СБУ додали, що перевіряєтеся інформація про можливу причетність фігуранта до співпраці з російськими спецслужбами.

Раніше ми писали, що в "Укроборонпромі" викрито схему крадіжки комплектуючих для озброєнь. Там посадовці присвоїли понад 3,5 млн гривень.

Зазначалося, що на одному з підприємств "Української оборонної промисловості" посадовці замість того, щоб постачати запчастини виробникам українських засобів ураження, підпільно продавали товар "клієнтам" з чорного ринку.

Читайте також:
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди