USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

В "Укроборонпромі" викрито схему крадіжки комплектуючих для озброєнь: Посадовці присвоїли понад 3,5 млн гривень

Одному з фігурантів вже повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України
1
СБУ викрила посадовців підприємства на розкраданні комплектуючих до озброєння на понад 3,5 млн гривень
Джерело: СБУ

На одному з підприємств "Української оборонної промисловості" посадовці замість того, щоб постачати запчастини виробникам українських засобів ураження, підпільно продавали товар "клієнтам" з чорного ринку. Схему розкрадання запчастин викрито, поінформували в Управлінні СБУ в Сумській області.

Зазначається, що до організації оборудки причетні двоє керівників підрозділів підприємства. До злочинних дій вони також залучили свого підлеглого – майстра одного з цехів промислового об’єкта.

"Щоб реалізувати "схему", посадовці спочатку "списували" продукцію як непридатну до використання, а потім приховано продавали її своїм "покупцям". Для цього вносили недостовірні відомості до звітної та фінансово-господарської документації", – йдеться у повідомленні.

В Службі безпеки додали, що незаконна діяльність фігурантів завдала збитків держбюджету на понад 3,5 млн гривень, також вона могла призвести до зниження обороноздатності України.

Під час обшуків правоохоронці виявили у зловмисників десятки тисяч комплектуючих, а також мобільні телефони, флешки та документи із доказами оборудки.

СБУ викрила посадовців підприємства на розкраданні комплектуючих до озброєння на понад 3,5 млн гривень
Джерело: СБУ

Одному з керівників підрозділів підприємства вже повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. А саме – за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем і за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Наразі триває розслідування для притягнення до відповідальності його спільників. Тепер зловмисникам загрожує до восьми років тюрми.

В "Укроборонпромі" своєю чергою повідомили, що "схеми" викрито на одному з підприємств вітчизняної оборонки. До того ж там зазначили, що підприємство тісно співпрацює з правоохоронними органами та максимально сприяє розслідуванню цієї справи.

"Одне з найважливіших завдань, яке стоїть перед командою УОП, – відбудова антикорупційної інфраструктури на всіх рівнях: від підприємства до керівної компанії. Якщо хтось не розділяє політики нульової толерантності до корупції – він не буде працювати в нашій команді, натомість матиме справу з правоохоронним органами", – наголосив генеральний директор АТ "Українська оборонна промисловість" Герман Сметанін.

Новини за темою: На Полтавщині СБУ викрила ділків, які постачали до Росії комплектуючі для виробництва ЗРК С-300

Раніше ми писали, що СБУ викрила волинську компанію, яка постачала у РФ комплектуючі для підводних човнів. З початку повномасштабного вторгнення зловмисники нелегально переправили майже 200 тис. одиниць критично важливих виробів.

Читайте також:
Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова
Приватизація нафтопроводу Приватизація нафтопроводу "Самара-Західний напрямок": Медведчуку та його спільникам повідомили про підозру
СБУ затримала Жана Новосельцева, який виступав проти мобілізації СБУ затримала Жана Новосельцева, який виступав проти мобілізації
На Одещині голова селищної ради організував розкрадання 2,4 млн грн, призначених на ліквідацію російських обстрілів На Одещині голова селищної ради організував розкрадання 2,4 млн грн, призначених на ліквідацію російських обстрілів