USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В "Укроборонпромі" викрито схему крадіжки комплектуючих для озброєнь: Посадовці присвоїли понад 3,5 млн гривень

Одному з фігурантів вже повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України
1
СБУ викрила посадовців підприємства на розкраданні комплектуючих до озброєння на понад 3,5 млн гривень
Джерело: СБУ

На одному з підприємств "Української оборонної промисловості" посадовці замість того, щоб постачати запчастини виробникам українських засобів ураження, підпільно продавали товар "клієнтам" з чорного ринку. Схему розкрадання запчастин викрито, поінформували в Управлінні СБУ в Сумській області.

Зазначається, що до організації оборудки причетні двоє керівників підрозділів підприємства. До злочинних дій вони також залучили свого підлеглого – майстра одного з цехів промислового об’єкта.

"Щоб реалізувати "схему", посадовці спочатку "списували" продукцію як непридатну до використання, а потім приховано продавали її своїм "покупцям". Для цього вносили недостовірні відомості до звітної та фінансово-господарської документації", – йдеться у повідомленні.

В Службі безпеки додали, що незаконна діяльність фігурантів завдала збитків держбюджету на понад 3,5 млн гривень, також вона могла призвести до зниження обороноздатності України.

Під час обшуків правоохоронці виявили у зловмисників десятки тисяч комплектуючих, а також мобільні телефони, флешки та документи із доказами оборудки.

СБУ викрила посадовців підприємства на розкраданні комплектуючих до озброєння на понад 3,5 млн гривень
Джерело: СБУ

Одному з керівників підрозділів підприємства вже повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. А саме – за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем і за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Наразі триває розслідування для притягнення до відповідальності його спільників. Тепер зловмисникам загрожує до восьми років тюрми.

В "Укроборонпромі" своєю чергою повідомили, що "схеми" викрито на одному з підприємств вітчизняної оборонки. До того ж там зазначили, що підприємство тісно співпрацює з правоохоронними органами та максимально сприяє розслідуванню цієї справи.

"Одне з найважливіших завдань, яке стоїть перед командою УОП, – відбудова антикорупційної інфраструктури на всіх рівнях: від підприємства до керівної компанії. Якщо хтось не розділяє політики нульової толерантності до корупції – він не буде працювати в нашій команді, натомість матиме справу з правоохоронним органами", – наголосив генеральний директор АТ "Українська оборонна промисловість" Герман Сметанін.

Новини за темою: На Полтавщині СБУ викрила ділків, які постачали до Росії комплектуючі для виробництва ЗРК С-300

Раніше ми писали, що СБУ викрила волинську компанію, яка постачала у РФ комплектуючі для підводних човнів. З початку повномасштабного вторгнення зловмисники нелегально переправили майже 200 тис. одиниць критично важливих виробів.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали