USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Російський агент прикидався рятувальником, щоб коригувати удари окупантів по Одесі

Зрадник раніше входив до складу місцевого осередку так званого "ленінського комуністичного союзу молоді"
одесит корегував удари затримання_1
Джерело: СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала в Одесі ще одного агента російського ГРУ. Він коригував повітряні атаки окупантів по місту та розвідував локації Сил оборони на території регіону, повідомляє СБУ.

Деталі

Для того, щоб безперешкодно передавати окупантам дані, зрадник вступив до лав місцевого загону рятувальників-волонтерів.

Під виглядом рятувальника він прибував на місця "прильотів" нібито для розбору завалів, а насправді фіксував наслідки ворожих атак та звітував про це воєнній розвідці РФ. Одержані розвіддані окупанти використовували для підготовки нових та коригування повторних ударів по Одесі.

Крім того, російський агент виконував ще одне завдання – намагався виявити бойові позиції реактивних артилерійських систем HIMARS та систем протиповітряної оборони ЗСУ у прифронтових районах області.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився 29-річний мешканець Одеси, який раніше входив до складу місцевого осередку так званого "ленінського комуністичного союзу молоді". Також він був зв’язковим агента-спецназівця ФСБ, якого СБУ вивела з Придністровʼя і затримала на Одещині.

У травні 2014 року він брав активну участь у провокаціях масових заворушень в обласному центрі.

На початку повномасштабного вторгнення РФ чоловік підписався на ворожий Телеграм-канал, який для російської розвідки збирав інформацію про дислокацію українських військ.

Згодом на нього вийшов адміністратор цього інтернет-ресурсу, який "під прикриттям" перебуває в одній із країн Центральної Азії та передав його на прямий зв’язок з представником ГРУ.

Після вербування одесит отримав подальші інструкції та почав виконання ворожих завдань.

Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Джерело: СБУ

Нагадаємо, російському інформатору присудили 12 років тюрми за скерування удару окупантів на ринок "Барабашово".

Раніше ми писали, що Служба безпеки України затримала інформаторку спецслужб РФ, яка напередодні робочої поїздки президента Володимира Зеленського в Миколаївську область збирала розвіддані про запланований візит.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням