USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Російська артилерія намагається зупинити підготовку контрнаступу ЗСУ, зокрема на Запоріжжі, – ЗМІ

У Forbes звертають увагу на обмін артилерійськими обстрілами 9 грудня, який, згідно їхніх джерел, відрізнявся від інших
Українська гаубиця
Джерело: відкриті джерела

Україна та Росія нещодавно обмінялися артилерійськими ударами поблизу міст Гуляйполе та Пологи у Запорізькій області. Подібні обстріли – не новина під час війни, але конкретно цей обмін цікавий своїми причинами, пише Forbes.

За даними російських джерел, Україна накопичує сили поблизу Гуляйполя.

"Якщо це правда, це може бути ознакою, що четвертий український контрнаступ неминучий, попри початок зими. Ця довгоочікувана атака з лівого флангу в Запорізькій області звільнила б більшу частину півдня України і дозволила б українським військам підійти до вузького перешийка, що сполучає материкову частину країни з Кримом, окупованим російськими силами у 2014 році", – пише видання.

У ЗМІ зазначають, що для наступу ЗСУ на окупований Мелітополь потрібні дуже серйозні сили.

"Під час попередніх українських контрнаступів – на околицях Києва у березні, а потім у Харківській та Херсонській областях через шість місяців – було залучено щонайменше півдесятка озброєних важкою технікою бригад. Щоб звільнити Мелітополь, а потім зайти до Херсонської області на лівому березі Дніпра, українським військам доведеться пройти 300 кілометрів, розбивши десяток чи більше російських бригад і полків", – додає Forbes.

Там наголошують, що ЗСУ доведеться сконцентрувати багато сил із важкою технікою, щоб наступ із лівого флангу в Запорізькій області був успішним.

Тим часом сьогодні стало відомо про підрив мосту між Мелітополем та Костянтинівкою, який є важливим для логістики окупантів. Також повідомлялося про вибухи у Токмаку та Михайлівці Запорізької області. 

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням