USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Росія, ймовірно, знову намагається захопити Куп’янськ

Від початку березня 2023 року тривають важкі бої на окремих ділянках лінії фронту Сватове – Кремінна
окупанти наступ
Джерело: відкриті джерела

Росія частково відновила контроль над безпосередніми підступами до міста Кремінна. Також окупанти, ймовірно, прагнуть повернути логістичний вузол Куп'янськ. Про це інформує Міністерство оборони Великої Британії.

Зазначається, що від початку березня 2023 року тривають важкі бої на окремих ділянках лінії фронту Сватове – Кремінна на півночі Луганської області. За даними розвідки, подекуди Росія просунулася вперед на кілька кілометрів.

"Російське командування, ймовірно, намагається розширити зону безпеки на захід від лінії оборони, яку вони підготували, вздовж більш високих ділянок місцевості, а також використати природну перешкоду – річку Оскіл", – йдеться у повідомленні.

Водночас, с точки зору оперативної оцінки ситуації, наміри Росії на північному сході України, ймовірно, залишаються оборонними. Російське командування, ймовірно, побоюється, що це один із секторів, де Україна може спробувати провести великі наступальні операції.

За даними Генштабу, на Куп’янському та Лиманському напрямках противник продовжує спроби зламати нашу оборону. Вів безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Макіївка, Білогорівка та Верхньокам'янське. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Крохмальне Харківської області; Новоселівське, Невське, Білогорівка – Луганської, а також Терни, Колодязі, Сіверськ, Верхньокам’янське та Спірне на Донеччині.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням