USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Робили "білі квитки" депутатам та їхнім родичам: В Одесі викрили посадовицю та співробітника РТЦК

Ділки "допомогли" щонайменше 10 віп-ухилянтам стати непридатними для військової служби
В Одесі ДБР викрило злочинну схему видачі
В Одесі ДБР викрило злочинну схему видачі "білих квитків" депутатам та їхнім родичам
Джерело: ДБР

Правоохоронці викрили злочинну схему ухилення від мобілізації в Одеському районному Терцентрі комплектування та соцпідтримки. Оборудку організував військовослужбовець РТЦК та СП спільно з посадовицею одного з управлінь органів місцевого самоврядування Одещини. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Зазначається, що військовослужбовець за гроші допомагав зніматись з військового обліку чоловікам призовного віку. Основними його "клієнтами" були місцеві депутати та їхнє наближене коло осіб.

"За 12 тисяч доларів їм вигадували діагнози та готували відповідні документи щодо непридатності для військової служби. Це давало змогу безперешкодно знімати ухилянтів з військового обліку", – зазначили в ДБР.

Допомагала підшукувати "віп-клієнтів" знайома працівника ТЦК – начальниця одного з управлінь органів місцевого самоврядування Одещини. Вона також відповідала і за розрахунок та бухгалтерію.

"Слідством задокументовано, що за такою схемою ділки "допомогли" щонайменше 10 віп-ухилянтам стати непридатними для військової служби. 5 жовтня 2023 року працівники ДБР затримали посадовицю та співробітника Одеського РТЦК та СП під час одержання 12 тисяч доларів США оплати за послугу від чергового клієнта", – розповіли у відомстві.

Наразі працівники Державного бюро розслідувань встановлюють повне коло причетних до оборудки осіб серед посадовців Одеського РТЦК та СП.

"Затриманим вже повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення їх від посади", – додали в Бюро.

Тепер зловмисникам світить до 10 років позбавлення волі.

Раніше ми повідомляли, що у Запоріжжі викрили злочинну схему ухилення від мобілізації. Її організував екскерівник Терцентру комплектування та соцпідтримки регіону через своїх колишніх підлеглих.

"Зокрема, у кардіологічному відділенні міської лікарні швидкої екстреної допомоги "клієнтам" видавали підроблені документи про нібито проведення операції. На підставі цього ВЛК ухвалювала "потрібний" для ухилення від мобілізації висновок", – розповіли в ДБР.

Зазначається, що цю схему вдалося виявити під час розслідування іншого провадження щодо колишнього запорізького військкома, якого підозрюють ще й в організації схеми збагачення для свого оточення та допомоги кримінальним елементам переховуватись від суду.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську