USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Республіканці в Сенаті вимагають змінити пакет допомоги Україні та Ізраїлю, – WSJ

Деякі республіканці скептично ставляться до нового фінансування для України
Конгрес США

Конгрес США

Джерело: відкриті джерела

Республіканці в Сенаті хочуть змінити запит адміністрації Байдена про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на 106 млрд доларів. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Зазначається, що пропозиція адміністрації Байдена включає близько 61 мільярда доларів для України, ще 14 мільярдів – для Ізраїлю на безпекові потреби та близько 9 мільярдів доларів для гуманітарної допомоги обом країнам, які потерпають від війни.

Крім того, туди входить близько 2 мільярдів доларів на безпекову допомогу в Індійсько-Тихоокеанському регіоні та 14 мільярдів доларів на кордон, які частково оплачуватимуть потреби мігрантів.

У Конгресі існує широка підтримка обох партій допомоги для Ізраїлю. Однак деякі республіканці скептично ставляться до нового фінансування для України, інші вважали б за краще фінансувати зброю замість гуманітарної допомоги або прямої економічної допомоги українському уряду.

Також сторони розходяться в тому, як реагувати на нелегальну імміграцію, причому республіканці наполягають на посиленні прикордонного контролю.

Наприклад, сенатор Том Коттон минулого тижня заявив, що Сенат не підтримає виділення 3,5 млрд доларів на задоволення "потенційних потреб" мешканців Гази, оскільки ці гроші можуть потрапити до рук ХАМАСу.

Він також сказав, що не підтримає 11,8 мільярда доларів на витрати українського уряду, не пов'язані з війною, а також 4,7 мільярда доларів на житло, транспорт і послуги для затриманих іммігрантів у США, заявивши, що ці гроші замість цього мають бути витрачені на депортацію.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Джо Байден подав до Конгресу раніше анонсований запит на понад 105 млрд доларів оборонної допомоги, більша частина з яких призначена для України.

У Білому домі зазначили, що допомога Україні полягатиме в навчанні військових, в наданні обладнання та зброї, необхідної, аби допомогти "обороняти та звільняти свою суверенну територію, а також захистити український народ від російської агресії".

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"