USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Регіонал Єфремов, що обвинувачується у держзраді, втік до Москви, – розслідування

Зараз екснардеп живе в елітних апартаментах вартістю майже 4 млн доларів
Олександр Єфремов
Олександр Єфремов
Джерело: відкриті джерела

Колишній голова парламентської фракції "Партії регіонів", екснардеп Олександр Єфремов, якого в Україні обвинувачують у державній зраді, після початку війни втік до Росії через Словаччину. Про це повідомляють "Схеми".

За даними журналістів, нині він живе в Москві в елітних апартаментах у житловому комплексі "Тріумф-Палас". Ця нерухомість записана на його сина Ігоря Єфремова. Загальна площа квартири складає понад 650 квадратних метрів, орієнтовна вартість – близько чотирьох мільйонів доларів.

У чому звинувачують Єфремова в Україні

Обвинувачують Єфремова у державній зраді. За даними слідства, депутат сприяв створенню угруповання "Луганська народна республіка", допомагав захоплювати адміністративні будівлі Луганської обласної державної адміністрації та СБУ у 2014 році.

Тож три роки екснардеп перебував у слідчому ізоляторі Старобільська (Луганська область). Однак вийшов з-під варти у 2019 році. Спочатку його відпустили під домашній арешт, а потім змінили запобіжний захід на особисте зобов’язання на два місяці до листопада 2019 року, який після цього не продовжили.

Розслідувачі зазначають, що ексдепутат має російський індивідуальний податковий номер. Органи РФ його обліковують у прив’язці до українського закордонного паспорта Єфремова.

Також колишній парламентар має і російський страховий номер (СНИЛС), який дозволяє отримувати пенсійні виплати на території РФ. "Схеми" отримали витяг із бази Фонду пенсійного і соціального страхування РФ, де вказаний стаж роботи Єфремова ще за часів Радянського Союзу.

Чому Єфремова не оголосили у розшук

В Офісі генпрокурора повідомили, що Єфремов не має запобіжного заходу і в розшук не оголошувався. Судові засідання у справі не призначались, "що, ймовірно, обумовлено тимчасовою окупацією Старобільська". Прокуратура згадала про те, що справи Старобільського суду тепер має розглядати Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

Разом з тим, зазначають в ОГП, інформація про фактичну передачу матеріалів справи Єфремова до іншого суду їм "не надходила".

Олександр Єфремов – давній соратник експрезидента Віктора Януковича. З 2010 року він очолював фракцію "Партії регіонів" у парламенті і був керівником її Луганського обласного осередку.

Нагадаємо, ми писали, що Офіс генерального прокурора закінчив досудове розслідування та скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо колишніх президента України та очільника уряду, які підозрюються у державній зраді. Йдеться про Віктора Януковича і Миколу Азарова.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот