USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Путін боїться визнати поразку РФ у війні з Україною, – ISW

В найближчі місяці можливий наступ російських військ на Луганському напрямку та в Донецькій області
путін
Джерело: відкриті джерела

Президент РФ Володимир Путін відклав своє щорічне звернення до Федеральних Зборів, оскільки втеча РФ з Київської області та півночі України у квітні 2022 року, ймовірно, зіпсувала його плани проголосити перемогу під час звернення до Федеральних Зборів. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У інституті нагадали, що російський президент у 2014 році скористався нагодою, щоб виголосити промову, в якій заявив про незаконну анексію півострова Крим.

"Можливо, Путін все ще чекає та сподівається виголосити грандіозну переможну промову в 2023 році або відкладає момент, коли йому доведеться визнати, що РФ не може досягти своїх цілей в Україні ", – зауважили аналітики ISW.

В той же час наголошується, що найближчими місяцями російські війська можуть відновити наступальні операції на двох основних напрямках – вздовж харківсько-луганського кордону на північному сході України або в Донецькій області.

Судячи з усього, російські війська перекидають важку техніку з тилових районів Луганської області до районів, що розташовані поблизу нинішньої лінії фронту. 

Нагадаємо, 23 листопада Європарламент підтримав резолюцію про визнання Росії державою – спонсором тероризму і державою, яка "застосовує засоби тероризму".

А 14 грудня Сейм Польщі прийняв резолюцію про визнання Росії державою – спонсором тероризму. 

Читайте також:
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW