USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Парламент Словаччини визнав Росію державою – спонсором тероризму

Вже кілька країн визнали Росію країною-терористом
Росія прапор
Джерело: Лівий берег

Національна рада Словаччини визнала Росію державою – спонсором тероризму, а нинішній режим країни – терористичним. Про це пише видання Aktuality.

Подробиці

Депутати Словаччини ухвалили відповідну резолюцію. В ній засуджуються широкомасштабні атаки Росії на Україну, її цивільне населення, цивільні об'єкти та ключову енергетичну структуру. Крім того, Словаччина висловила підтримку українській незалежності, суверенітету і територіальної цілісності.

Про ядерну зброю

Національна рада Словаччини також категорично засуджує прямі та непрямі погрози Росії застосувати ядерну зброю.

Про окуповані території

Словацькі депутати наголошують, що країна не визнає ні проведення "референдумів", ні їх результати на окупованих українських територіях, у тому числі у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях.

Про трибунал

Словаччина повністю підтримує Україну в її прагненні створити спеціальний трибунал для переслідування злочинів агресії та підтримку переслідування злочинів проти людяності та воєнних злочинів.

Також депутати засудили гібридну війну, яку Росія веде на території Словаччини. Парламент закликав правоохоронні органи, спецслужби та інші компетентні органи не недооцінювати цю загрозу, а вживати ефективних заходів проти неї, щоб зберегти безпеку і демократію в країні.

Хто ще визнав Росію країною-терористом

Польща

15 грудня минулого року Сейм Польщі прийняв резолюцію про визнання Росії державою – спонсором тероризму. Депутати ухвалили резолюцію з поправкою, яка покладає на Росію відповідальність за катастрофу під Смоленськом.

"Таким чином, у другому пункті резолюції, яка засуджує Росію за злочини в Україні та терористичну війну з цією країною, було включено речення: "Російська Федерація несе безпосередню відповідальність за катастрофу літака ВПС Польщі у квітні 2010 року, внаслідок якої загинуло 96 осіб на борту, в тому числі президент Республіки Польща Лех Качинський". У цьому ж абзаці Смоленська катастрофа пов'язана зі збиттям малайзійського авіалайнера над Україною у 2014 році", – повідомляє Gazeta Vyborcza.

Європарламент

23 листопада Європарламент підтримав резолюцію про визнання Росії державою – спонсором тероризму і державою, яка "застосовує засоби тероризму". Також євродепутати ухвалили резолюцію на підтримку дії зі створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності всіх, хто винний у злочині агресії проти України.

Читайте також:
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт
Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела