USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Пусті погрози РФ: Військовий експерт розповів, які будуть наслідки після збиття ядерних боєголовок

Експерт пояснює, що при влучанні в таку боєголовку, вона просто зруйнується прямо в повітрі і не нестиме ніякої загрози
РФ ядерна зброя
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

РФ дедалі частіше погрожує застосувати ядерну зброю у війні проти України. Втім, якщо збити таку ядерну боєголовку, то вона просто зруйнується прямо в повітрі і не нестиме ніякої загрози. Про особливості ядерного озброєння розповів в ефірі UWN військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула.

"Ніяких (наслідків, – ред.), взагалі ніяких. Навіть таких наслідків, які є при падінні боєголовок цих ракет, якими вони стріляють по Києву, – таких наслідків навіть не буде. Максимум, частинки тієї речовини впадуть десь і їх потім знайдуть, кинуть мішок і захоронять. Це все", – зазначає Притула.

Експерт пояснює, що у ядерній боєголовці обмежена кількість вибухівки, яка потрібна для з’єднання частинок речовини, яка ділиться (це плутоній або уран, або дейтерид літію – в залежності від типу боєголовки). А тому при влучанні в таку боєголовку, вона просто зруйнується прямо в повітрі.

Для того ж, щоб відбувся ядерний вибух, треба, щоб були виконані досить жорсткі умови, зауважує Притула. Він пояснює, що в такому разі кілька частин речовини мають з’єднатися одночасно, і таким чином, щоб при їх з’єднанні не почалась ланцюгова реакція до того, як вони з’єднаються, тобто дуже швидко. 

"Тому це не так насправді просто. І при їх знищенні, коли порушується система, то вони просто розвалюються і все", – заспокоює військовий експерт.

Він переконаний, що єдиний інструмент шантажу Путіна – ядерна загроза, – фактично знівельована сучасними системи протиповітряної оборони. І це відбулось 4 травня в Києві.

"Це головне. Можемо святкувати цей день, тому що цей день – позбавлення світу від страху і цей день для Києва", – резюмує він.

РФ намагалася знищити систему ППО Patriot ракетою "Кинджал"

У ніч на 4 травня росіяни намагалися знищити систему ППО Patriot за допомогою гіперзвукової ракети "Кинджал". Але Повітряним силам вдалося взяти верх у сутичці і перехопити ракету над Києвом.

Тоді розповідалося, що українські сили ППО випустили кілька ракет із системи Patriot під різними кутами, щоб перехопити російську ракету.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням