USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Привласнили понад 3 млн гривень на закупівлях меблів для шкіл: Посадовцям міськради Дніпра вручили підозри

Посадовцям загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі
Наручники
Джерело: відкриті джерела

Українські правоохоронці повідомили про підозру одному із заступників міського голови та посадовцю міської ради Дніпра. Їх підозрюють у привласненні понад 3 млн гривень на закупівлях меблів для шкіл.

За даними слідства, посадові особи одного з департаментів міської ради і товариства уклали договір щодо придбання шкільних меблів для навчальних закладів. Кошти на закупівлю виділялися як субвенції з бюджету в рамках реалізації державної програми "Нова українська школа", а тому чинним законодавством встановлені чіткі вимоги до меблів, які можуть використовуватись у шкільному процесі.

"За результатами аналізу документації та проведених досліджень встановлена невідповідність характеристик меблів вимогам нормативно-правових актів. Незважаючи на те, що посадові особи заздалегідь знали про їх невідповідність, вони все ж підписали усі необхідні документи, на підставі яких із бюджету були перераховані кошти підряднику. Внаслідок таких дій державі було завдано 3 млн гривень збитків", – пояснили в поліції. 

На підставі зібраних доказів поліцейські повідомили посадовцям про підозри за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Одному з фігурантів суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, стосовно іншого розгляд триває. Їм загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

До речі, днями президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про довічне увʼязнення для працівників державних структур і народних депутатів за корупцію під час воєнного стану. Глава держави направив відповідні законопроєкти на розгляд Раді.

Теги: Дніпро
Читайте також:
Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК
Еколог пояснив, чи варто довіряти рейтингам про забруднення повітря міст України Еколог пояснив, чи варто довіряти рейтингам про забруднення повітря міст України
Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста
Хотіла відкрити бізнес: У Дніпрі 19-річна жінка намагалася продати свого сина за мільйон гривень Хотіла відкрити бізнес: У Дніпрі 19-річна жінка намагалася продати свого сина за мільйон гривень