USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Польський чиновник заявив, що на іммігрантів у Польщі чекають бараки: Розпочато розслідування

Санкція статті передбачає покарання у вигляді трьох років позбавлення волі
Ян Петржак

Ян Петржак

Джерело: відкриті джерела

Окружна прокуратура Варшави почала розслідування скандальної заяви польського публіциста, сатирика і члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Яна Петржака, який сказав, що на іммігрантів у Польщі чекають бараки. Про це передає RMF24.

"У мене є жорстокий жарт про цих іммігрантів. Вони розраховують на те, що поляки будуть підготовлені, тому що у нас є бараки. У нас є бараки для іммігрантів: в Освенцимі, в Майданеку, в Треблінці, в Штутгофі. У нас тут багато бараків, побудованих німцями. І там ми будемо (...) тих переселенців, яких німці заштовхали до нас нелегально, тому що нелегали – це не ті люди, які тікають у кращий світ. Нелегальною є та влада, яка їх впустила, тобто нелегальними є німці. Їхнє гасло, з яким вони вітали новоприбулих, було незаконним, позадоговірним, несумісним з будь-якими законами. Це незаконна діяльність німців. Ми повинні бути уважними до цього в наступному році, тому що, здається, вони починають дуже сильно лізти нам на голову. Це змушує мене нервувати", – стверджував сатирик.

Розслідування буде проводитись за статтею 257 Кримінального кодексу. У ньому йдеться про публічну образу групи людей через їхню національну та етнічну приналежність. Покарання за це – три роки позбавлення волі.

Наразі слідчі збирають докази у цій справі. Поки ще нікому не пред'явлено звинувачення.

Генеральний прокурор і міністр юстиції Адам Боднар зобов'язав національного прокурора розглянути заяву Яна Петржака. Також до прокуратури надійшли повідомлення від громадських організацій.

Кількість українських біженців у Польщі знову зростає

Раніше повідомлялося, що вперше з березня 2023 року зросла кількість українських біженців, які перебувають під тимчасовим захистом у Польщі. На кінець жовтня цього року ця цифра перевищила 957 тисяч осіб, що свідчить про зміну нинішньої тенденції до зниження.

Дані Євростату свідчать, що в усьому Європейському Союзі спостерігається збільшення кількості громадян України, які знаходяться під тимчасовою охороною. У жовтні 2023 року ця кількість перевищила 4,162 мільйона осіб, що є зростанням на понад 50 тис. протягом місяця.

Читайте також:
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу