USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

На Київщині поліції та ТЦК наказали шукати ухилянтів на блокпостах

У ТЦК зазначили, що діють виключно в рамках чинного законодавства
блокпост
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Комендатурі та поліції Київської області поставили завдання шукати на блокпостах осіб, які порушують законодавство про мобілізацію. Про це повідомив Київський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, передає "Українська правда".

"З метою сприяння військовому командуванню у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану, відповідно до пунктів 5.4.2. протоколу засідання оперативного штабу ради оборони Київської області від 18 грудня №229, Головному управлінню Національної поліції в Київській області, Управлінню патрульної поліції у Київській області ДПП, Комендатурі Київської області поставлено завдання: "У взаємодії опрацювати та впровадити додаткові заходи на блокпостах, розміщених на міжнародних автомобільних дорогах у межах Київської області, з метою виявлення осіб, що вчинили порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію або порушили правила військового обліку", – йдеться в повідомленні.

Проте в ТЦК зазначили, що діють виключно в рамках чинного законодавства.

До речі, з 26 грудня 2023 року по 6 січня 2024 року на Київщині проводяться заходи щодо виявлення розвідувально-диверсійних груп. 

Раніше комендант Київської області, підполковник Руслан Олійник розповів, чи будуть масово вручати повістки військовозобов'язаним у зв'язку зі збільшенням кількості блокпостів у Києві.

Крім того, у Чернівецькій області влада стежитиме за тим, аби інформація про заходи, які планує ТЦК і СП, не потрапляла до соцмереж. Також на території області розгорнуть пункти оповіщення (пункти збору громадян).

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат