USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Чи роздаватимуть масово повістки на блокпостах Київщини: Пояснення коменданта

Вручення повіток відбуватиметься лише за встановленим порядком
повістка
Джерело: відкриті джерела

Комендант Київської області, підполковник Руслан Олійник чи будуть масово вручати повістки військовозобов'язаним у зв'язку зі збільшення кількості блокпостів у Києві. Про це він сказав у коментарі ТСН.ua.

Олійник пояснив, з чим пов'язане посилення контрдиверсійних і безпекових заходів у Київській області. За його словами, такі заходи на території області проводяться стабільно один-два рази на місяць.

"Зараз контрдиверсійні та безпекові заходи будуть проведені за дорученням Руслана Кравченка, начальника КОВА, які погоджені з військовим командуванням. Їх мета – виявлення та запобігання пересуванню диверсійно-розвідувальних груп, екстремістів, терористів, оголошених у розшук осіб, контрабандного перевезення зброї, боєприпасів і вибухових речовин", – сказав Олійник.

Він додав, що також передбачено виконання завдань щодо перевірки, огляду майна та транспортних засобів на блокпостах.

"Саме з цією метою на території області будуть проведені контрдиверсійні заходи. Вони триватимуть від 28 грудня до 6 січня", – зазначив Олійник.

Олійник пояснив, чи шукатимуть у такий спосіб осіб, які ухиляються від мобілізації. За його словами, пошукові дії та фільтраційні заходи спрямовані на всіх людей, які порушують закон.

"Заходи стосуються не лише мешканців Києва та Київської області. Зараз ці регіони є транзитною зоною, через яку пересуваються мешканці з усіх куточків України. Тому в рамках фільтраційних заходів ми відпрацьовуємо оперативну інформацію, проводимо спільні заходи з Національною поліцією України, СБУ. В цих заходах немає якогось вузького ефекту, який ми хочемо отримати – це комплекс завдань із безпекових питань", – сказав комендант Київської області.

Також Олійник наголосив, що всі заходи на Київщині є плановими. За його словами, це не буде масовим роздаванням повісток, а їх вручення відбуватиметься лише за встановленим порядком.

"Наприклад, якщо співробітники поліції по базі перевіряють людину і бачать, що особа перебуває в розшуку як така, що ухиляється від призову, або не поновила облікові дані в ТЦК та СП, то, звісно, в такому разі співробітники територіального центру комплектування будуть виписувати таким громадянам повістки. Але це не буде масовим роздаванням повісток, як це, можливо, собі уявляють люди. Такого точно не буде. Це безпекові заходи, які ми виконуємо на доручення військового командування та голови КОВА", – резюмував він.

Законопроєкт про мобілізацію

Новий законопроєкт про мобілізацію та військовий облік зареєстрували у Верховній Раді пізно ввечері 25 грудня. Тепер його мають розглянути в комітетах, а потім проголосувати у двох читаннях. Зокрема, у ньому пропонують надати повноваження роздачі повісток поліцейським та черговим на блокпостах. Детальніше ми розписали тут.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний дав пресконференцію, на якій роз’яснив законопроєкт.

Адвокатка в ефірі UWN зазначила, що новий законопроєкт передбачає порушення конституційних прав громадян України.

Forbes із посиланням на одного з депутатів зі "Слуги народу" повідомив, що документ ще можуть відправити на доопрацювання.

Читайте також:
Про євреїв та релігію на війні, Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
МЗС відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном МЗС відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном
Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink
Зеленський схвалив мобілізацію засуджених Зеленський схвалив мобілізацію засуджених