USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Підрив Каховської дамби: Яка ситуація на інших ГЕС і чи є загроза водопостачанню

Найближчим часом на Дніпровському каскаді ГЕС визначать рівень води для всіх гідроелектростанцій
Каховська ГЕС
Каховська ГЕС
Джерело: відкриті джерела

Унаслідок підриву російськими військами Каховської гідроелектростанції рівень води на узбережжі Херсонської області продовжує підвищуватися. Розповідаємо, яка ситуація на інших ГЕС України.

Київ

На тлі російського теракту в Каховці "Київводоканал" повідомив, що ситуація жодним чином не вплине на водопостачання столиці.

"У Києві ситуація з водопостачанням залишається стабільною, усі гідротехнічні споруди працюють у штатному режимі, жодних перебоїв у роботі обладнання немає. Столиця продовжує забезпечуватися водою безперебійно та в повному обсязі", – йдеться в повідомленні.

Як відомо, на півночі української столиці розташована Київська гідроелектростанція, яка є одним із найважливіших об'єктів на Дніпровському каскаді ГЕС.

За словами командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерала-лейтенанта Сергія Наєва, Київська ГЕС перебуває в зоні відповідальності угруповання сил і засобів оборони Києва і прикрита від ударів з повітря та диверсійно-розвідувальних сил противника.

Запоріжжя

У Запорізькій області ситуація також стабільна. Місцева влада запевняє, що загрози для Запорізької атомної електростанції поки що немає.

Водночас в "Енергоатомі" попередили, що підрив Каховської дамби може мати негативні наслідки для ЗАЕС.

Там пояснили, що вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки Запорізької атомної електростанції.

Станом на зараз ситуація на ЗАЕС під контролем, український персонал моніторить усі показники.

Кременчук

Ще одна дамба в зоні Дніпровського каскаду розташована в Кременчуці.

Як заявила місцева влада, Кременчуцька ГЕС перебуває під надійною охороною і їй нічого не загрожує.

Там закликали місцевих жителів зберігати спокій, але водночас не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Проблеми з водопостачанням у Кривому Розі, Марганці та Нікополі

Варто зазначити, що негативні наслідки Каховської ГЕС спостерігаються не тільки в Херсонській області, а й в інших регіонах.

Наприклад, у Кривому Розі повідомили про складну, але контрольовану ситуацію з водопостачанням.

Зазначається, що 70% водопостачання в місто йшло від Каховського водосховища. Однак влада запевняє, що ризики прорахували ще торік і вже реалізували перелік заходів для забезпечення міста в цих умовах.

За словами очільника військової адміністрації міста Олександра Вілкула, вода в Кривому Розі буде. Але зараз стоїть завдання на 30% знизити споживання в тих районах, які живилися від Каховки.

Жителів Кривого Рогу закликають не панікувати.

Проблеми з подачею води спостерігаються також у Марганці та Нікополі.

Нагадаємо, вночі 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. Гідроелектростанція повністю зруйнована. Більш детально про теракт розповідаємо тут.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську